Položeno cvijeće na spomen obilježje Ivana Matetića Ronjgova u Opatiji, svečani koncert u srijedu

Autor: Marina Pauletić 09.04.2024

U srijedu će se održati svečani koncert posvećen 30. godišnjici Ustanove Ivan Matetić Ronjgov i 15. obljetnici uvrštenja Dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja na listu nematerijalne kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Rijeka - Tradicionalnim činom, polaganjem cvijeća na groblje skladatelja Ivana Matetića Ronjgova, simbolično je obilježen početak 22. Matetićevih dana (8.-12.04.). Uz prigodni govor i zvuk sopila cvijeće su na opatijskom groblju položili: predstavnici Ustanove Ivan Matetić Ronjgov, ravnatelj Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa suradnicima.

U nastavku tjedna održat će se niz koncerata, a prvi je na repertoaru već večeras, 9. travnja u 19 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka te će ga održati profesori Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka.

U srijedu, 10. travnja s početkom u 20 sati, također u Mramornoj dvorani održat će se svečani koncert posvećen 30. godišnjici Ustanove Ivan Matetić Ronjgov i 15. obljetnici uvrštenja Dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja na listu nematerijalne kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. U programu će sudjelovati Sopci s otoka Krka, Ženski pjevački zbor KUD-a „Učka“ Matulji, Pjevački zbor mladih Josip Kaplan, Komorni zbor Val Rijeka, Mješoviti zbor „Kanat“ Kastav, Muška klapa Kastav, Ženska klapa Kastav, Komorni trio, Puhački kvartet, Robert Kolar bariton, Natali Ružić (klavir).

U četvrtak, 11. travnja u 18 i 19 sati u Mramornoj dvorani održat će se koncert učenika učenika osnovne i srednje glazbene škole, dok će se u petak, 12. travnja na istome mjestu održati koncert učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova i njihovih gostiju – sudjelovat će učenici glazbenih škola: B. Berse, V. Lisinskog i Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba, F. Kuhača iz Osijeka, I. M. Ronjgova iz Pule i Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika.

Više sa portala poduckun.net ...