Potpisan sporazum o suradnji između Grada Kastva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.10.2022

Temeljem potpisanog sporazuma, Hrvatski zavod za zapošljavanje će u poduzetničkom inkubatoru KASPI pružati edukacijske i savjetodavne usluge korisnicima KASPI-ja i drugim zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama s područja Kastva

Kastav - U utorak je u sklopu Dana otvorenih vrata poduzetničkog inkubatora KASPI svečano potpisan sporazum o suradnji između Grada Kastva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Sporazum su potpisali Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva, i Željko Marković, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanja – područna služba Rijeka.

Temeljem potpisanog sporazuma, Hrvatski zavod za zapošljavanje će u poduzetničkom inkubatoru KASPI pružati edukacijske i savjetodavne usluge korisnicima KASPI-ja i drugim zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama s područja Kastva, i to o temama poput mjera za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja, a s posebnim naglaskom na područja zelene i digitalne tranzicije.

Zahvaljujući dosadašnjoj kvalitetnoj suradnji, Grad Kastav je u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje prepoznao vrijednog partnera za nastavak programa u KASPI-ju i nakon skorog završetka aktualnog europskog projekta Kastav Smart Start vrijednog 3.5 milijuna kuna, a putem kojeg je financirana renovacija i opremanje objekta poduzetničkog inkubatora te program inkubacije u 2022. godini.

Prva aktivnost edukacije i savjetovanja predviđena potpisanim sporazumom o suradnji započela je odmah nakon svečanog potpisivanja i nastavit će se do kraja godine, a iduća aktivnost očekuje se početkom iduće godine kada će biti predstavljene nove mjere za poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja.

Više sa portala poduckun.net ...