Potpisan ugovor o stručnoj praksi Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Katarina Line

Autor: Sanja Monar 21.03.2023

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu omogućava svojim studentima, a u skladu sa syllabusom i predviđenim ishodima učenja, obavljanje stručne prakse u hotelskim objektima u različitim hotelskim poduzećima diljem Hrvatske i u inozemstvu, kao i u turističkim agencijama, turističkim zajednicama, nacionalnim parkovima i parkovima prirode te različitim ostalim organizacijama.

Opatija - Poduzeće Katarina Line d.o.o. iz Opatije i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci potpisali su u ponedjeljak, 20. ožujka ugovor o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta te na taj način postali partneri u dijelu nastavnog procesa.

Vlasnica poduzeća Katarina Line d.o.o. Katica Hauptfeld i Dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Sandra Janković su ispred svojih organizacija dogovorile daljnju suradnju u okviru realizacije stručne prakse. Katarina Line d.o.o. je obiteljsko poduzeće sa sjedištem u Opatiji te uredima u Splitu i Dubrovniku. Posjeduju najveću flotu na Jadranu, različitih kategorija mini kruzera. Katarina Line nudi također smještaj širom zemlje na obali i u unutrašnjosti te višednevne ture, prije i poslije krstarenja kako po Hrvatskoj tako i u susjednim državama poput Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

-Inače stručna praksa je obvezni dio nastavnog procesa studenata na preddiplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente studijskih programa „Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu“ i „Menadžment održivog razvoja“. Praksa se izvodi u zadnjem, 8. semestru studijskog programa u vremenu od početka ožujka do kraja svibnja, a studenti uspješnim završetkom dobivaju 14 ECTS-a. Mnogi studenti po završetku stručne prakse ostaju kod poslodavaca raditi i kao sezonski djelatnici, a mnogima se odmah ponudi i stalni posao odnosno pripravnički staž, ističu s Fakulteta.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu omogućava svojim studentima, a u skladu sa syllabusom i predviđenim ishodima učenja, obavljanje stručne prakse u hotelskim objektima u različitim hotelskim poduzećima diljem Hrvatske i u inozemstvu, kao i u turističkim agencijama, turističkim zajednicama, nacionalnim parkovima i parkovima prirode te različitim ostalim organizacijama. Po završetku stručne prakse studenti postaju konkurentniji na tržištu rada, unaprijede svoje praktične vještine te postaju spremniji za izgradnju svoje karijere i savladavanje novih radnih izazova s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti.

-Zahvaljujemo gospođi Katici Hauptfeld na ukazanom povjerenju i veselimo se što će naši studenti imati priliku učiti od najboljih u turizmu, poručuju s FMTU.

Više sa portala poduckun.net ...