Potpisani ugovori s prvom generacijom programa poduzetničkog inkubatora „KASPI“

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.05.2022

kaspi_potpisani_ugovori

Grad Kastav je prepoznao važnost jačanja gospodarskih aktivnosti u sklopu čega je definirana učinkovita podrška poduzetnicima s ciljem poticanja rasta i razvoja poduzetništva.

Kastav - Danas je u prostorijama poduzetničkog inkubatora „KASPI“ održano potpisivanje prvih 12 ugovora s korisnicima programa. Prisutne je pozdravio gradonačelnik Matej Mostarac istaknuvši kako se nada da će se zajedničkim snagama ostvariti poduzetnički napredak u našem gradu i šire. Voditeljica poduzetničkog inkubatora Matea Cavrić provela je prve korisnike po objektu i upoznala ih s informacijama programskih aktivnosti koje počinju već u ponedjeljak 16. svibnja i trajat će do kraja kolovoza kada kreće novi Javni poziv za drugu generaciju korisnika.

Projekt vrijedan 3.749.942,07 kuna sufinanciran je sredstvima EU-a u 84,99 postotnom iznosu od ukupne vrijednosti. Kroz Projekt „Kastav Smart Start“, rekonstruirana je i adaptirana stambena kuća Gmajnički u ulici Milana Marjanovića 1. te uređena i opremljena unutrašnjost objekta.

Grad Kastav je prepoznao važnost jačanja gospodarskih aktivnosti u sklopu čega je definirana učinkovita podrška poduzetnicima s ciljem poticanja rasta i razvoja poduzetništva. Preko poduzetničkog inkubatora „KASPI“ želja je mladim poduzetnicima pružiti adekvatno znanje i iskustvo kako bi mogli svoje poslovne ideje pretvoriti u proizvod ili uslugu spremnu za tržište. Uz edukacije i mentorstvo, 12 novih korisnika dobit će i druge vrste podrške poput povezivanja s potencijalnim investitorima, priliku nastupa na javnim događanjima te poslovni prostor i infrastrukturu u trajanju od četiri mjeseca.