Povodom 100. godišnjice djelovanja članovi Glazbenog društva Spinčići pozvani u goste kod predsjednika Milanovića

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.04.2022

Predsjedniku Zoranu Milanoviću u goste su osim glazbenika, došli i predstavnici Grada Kastva, predvođeni gradonačelnikom Matejem Mostarcem.

Zagreb - Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas u Uredu predsjednika Republike predstavnike Grada Kastva i članove Glazbenog društva Spinčići iz Kastva koji obilježavaju 100 godina djelovanja.

Predstavnici Glazbenog društva Spinčići upoznali su predsjednika Milanovića s poviješću svog glazbenog djelovanja kojim čuvaju tradiciju kastavskog kraja. Pohvalili su se nastupima ne samo širom Hrvatske, nego i po cijeloj Europi. Glazbeno društvo Spinčići danas ima 35 aktivnih članova, ali i 30 djece koja uče svirati i pripremaju se za nastupe u orkestru. Prema riječima članova, njihov glazbeni repertoar je širok, od hrvatskih koračnica do obrada moderne glazbe.

Rad Glazbenog društva Spinčići najvećim dijelom se financira sredstvima grada Kastva čiji je gradonačelnik Matej Mostarac također bio na sastanku te izrazio zadovoljstvo što Kastav ima glazbeno društvo sa stogodišnjom tradicijom. Nakon sastanka, članovi Glazbenog društva Spinčići predstavili su se predsjedniku Milanoviću i nastupom tijekom kojeg su izveli nekoliko svojih glazbenih točaka.

U izaslanstvu Grada Kastva, uz gradonačelnika Mateja Mostarca, bili su zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Kastva Mirela Smojver, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Kastva Stanko Vučetić, savjetnica za društvene djelatnosti u Upravi Grada Kastva Neva Andonov Lipovac, savjetnica za društvene djelatnosti i odnose s javnošću u Upravi Grada Kastva Andrea Bralić i bivši gradonačelnik Grada Kastva Ivica Lukanović, a na sastanku s predsjednikom Republike sudjelovali su i predstavnici Glazbenog društva Spinčić i to predsjednica Glazbenog društva Lorena Pošćić Blažić, potpredsjednica Doris Kršul, dirigent Darko Čargonja i glazbenici Lauro Sprohar i Branko Rubeša.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Više sa portala poduckun.net ...