PP Učka obilježava Dan planeta Zemlje otvorenjem obnovljenog izletišta Korita

Autor: Marina Pauletić 18.04.2024

Foto: arhiva

Izletište Korita, smješteno nedaleko od sela Brgudac, u Općini Lanišće, popularno je odredište planinara i rekreativaca.

Brgudac - Park prirode Učka u suradnji s Planinarskim društvom Glas Istre, u subotu, 20. travnja, obilježava Dan planeta Zemlje otvorenjem obnovljenog izletišta Korita na Ćićariji i prigodnim rekreativno-edukativnim programom.

Izletište Korita, smješteno nedaleko od sela Brgudac, u Općini Lanišće, popularno je odredište planinara i rekreativaca iz Istre, ali i ostatka Hrvatske te inozemnih posjetitelja. Smješteno je na livadi podno Brajkovog vrha, uz izvor na kojem su davnih dana postavljena drvena korita za napajanje stoke.

Značaj ove lokacije prepoznat je od strane Javne ustanove Park prirode Učka, koja je krajem 2023. godine započela s obnovom drvenih korita, nakon čega je uređeno izletište, očišćena je lokva podno izletišta te su postavljene poučne ploče.

Okupljanje će se održati u selu Brgudac ispred spomen-doma u 9:30 sati. Slijedi polazak na Brgudska Korita u 9:40 sati, a dolazak i kratki odmor predviđeni su u 11 sati. Prema želji moguć je i odlazak na Brajkovu stijenu. Otvorenje izletišta zakazano je za 11:30 sati, dok će se u 12 sati održati predavanje Slavka Brane „Naš djelić biosfere (Učka i Ćićarija)“ u Planinarskoj kući Korita. U isto vrijeme u prirodi će se održati radionica za djecu. Ručak za sve sudionike događaja predviđen je u 13:30 sati u Planinarskoj kući Korita.

Više sa portala poduckun.net ...