Predavanje Luke Skorića o usponu na Grossglockner

Autor: Nikola Cvjetović 27.09.2023

Predavanje će se održati u Velikoj dvorani opatijske Vile "Antonio" u četvrtak 28. rujna 2023. s početkom u 18 sati.

Opatija - Planinarsko društvo „Opatija“ poziva sve zainteresirane građane na predavanje Luke Skorića Grossglockner '22, koje će se održati u Velikoj dvorani opatijske Vile „Antonio“ u četvrtak 28. rujna 2023. s početkom u 18 sati.

Dvadeseto je to u ciklusu javnih predavanja koje je Društvo pokrenulo s ciljem promicanja planinarstva kod građanstva te njihove edukacije. Bit i smisao ciklusa predavanja ostao je i u ovoj, novoj sezoni isti: na zanimljiv i informativan način prezentirati planinarske i srodne teme našim članovima, planinarskoj zajednici i široj javnosti koja se interesira za takve teme.Više o predavaču:
Luka Skorić planinari u djetinjstvu s obitelji, najviše s ocem, da bi se planinarenju opet vratio u zadnjih desetak godina. Kroz oba razdoblja član je Planinarskog društva „Opatija“. Planinari po planinama Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Crne Gore, gdje je u Dolomitima, Viskim turama, Karnskim i Julijskim Alpama ostvario i neke teže uspone. Jedan od njih je svakako i uspon na Großglockner sa prijateljima i kolegama sa vodičkog zimskog tečaja Damirom Barićem i Lukom Horvatom, koji je tema ovog predavanja.
Aktivan je član PD „Opatija“ gdje je osim u Izvršnom odboru Društva, voditelj Službe knjižnice, član Sekcije za promidžbu i izdavaštvo, aktivni vodič A standarda i pripravnik B standarda, sa završenim ljetnim alpinističkim tečajem. Nakon prošlogodišnjeg Seminara za voditelje Općih planinarskih škola, preuzima voditeljstvo Opće planinarske škole PD „Opatija“ realizirane u 2023. godini. Posebnu pažnju posvećuje i istraživanju manje poznatih staza i bespuća Učke i Ćićarije, te otoka Cres, koje pohodi sa sinom i užim krugom prijetelja.

Više sa portala poduckun.net ...