Predavanje Mattea Zausniga – Podzemlje našega kraja

Autor: Tara Tomić 13.03.2024

Tema ovoga predavanja sama po sebi u isto je vrijeme misteriozna i zanimljiva baš kao i podzemlje našega kraja odnosno kvarnerskog zaleđa, Učke i Ćićarije.

Opatija - Planinarsko društvo „Opatija“ poziva sa zadovoljstvom sve zainteresirane građane na predavanje Mattea Zausniga 'Podzemlje našega kraja', koje će se održati u Velikoj dvorani opatijske Vile „Antonio“ u utorak 19. ožujka s početkom u 18.30 sati. Tema ovoga predavanja sama po sebi u isto je vrijeme misteriozna i zanimljiva baš kao i podzemlje našega kraja odnosno kvarnerskog zaleđa, Učke i Ćićarije.

U tajne podzemlja uvest će nas Matteo Zausnig, član Speleološke udruge „Estavela“ iz Kastva i Speleološkog odsjeka Planinarskog društva Sveučilišta „Velebit“, kroz priče o špiljama i jamama kojima smo okruženi, a možda ni ne obraćamo pažnju na njih.

- Dvadeset drugo je to u ciklusu javnih predavanja koje je Društvo pokrenulo s ciljem promicanja planinarstva kod građanstva te njihove edukacije. Bit i smisao ciklusa predavanja ostao je i u ovoj, novoj sezoni isti: na zanimljiv i informativan način prezentirati planinarske i srodne teme našim članovima, planinarskoj zajednici i široj javnosti koja se interesira za takve teme. Predavanje se održava uz potporu Grada Opatije, poručili su organizatori.

Više sa portala poduckun.net ...