Predavanje 'Volonterstvo u kriznim vremenima' obilježilo drugi dan edukacije

Autor: Nikola Cvjetović 07.09.2022

Predavač na edukaciji je Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok i članica programskog odbora Saveza DND-a Hrvatske za volontiranje...

Opatija - Drugi dan edukacije "Volonterstvo u kriznim vremenima" održava se u okviru projekta "Pokrenimo kotačić u zajednici-osnaživanje lokalne zajednice za kvalitetniju dječju participaciju' kojeg je Društvo „Naša djeca“ Opatija prijavilo na raspisani poziv Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice s partnerima na projektu, Gradom Opatija i Savezom društava "Naša djeca" Hrvatske.

Predavač na edukaciji je Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok i članica programskog odbora Saveza DND-a Hrvatske za volontiranje, a sudionici su sudjelovali uživo i preko online platforme Zoom. Kroz edukaciju "Volonterstvo u kriznim vremenima" na drugom danu edukacije imali smo prilike saznati više o odgoju za volontiranje, kako izgleda volontiranje u odgojno-obrazovnim ustanovama, kako organizirati volonterske akcije i koji su pravni aspekti volontiranja djece.

Za kraj dodajmo da ukupna vrijednost projekta iznosi 463.277,05 kn. Bespovratna sredstava osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 69.491,57 (15%) i iz Europskog socijalnog fonda 393.785,49 (85%).

Više sa portala poduckun.net ...