Predstava „Duhi“ na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera!

Autor: Marina Pauletić 09.04.2024

Predstava „Duhi“ nastala je u sklopu revitalizacije tradicije Kastavskog pučkog teatra.

Kastav - Dramski ansambl Kastafskog kulturnog leta s ponosom objavljuje da je selektor Hrvatskog sabora kulture (HSK) odabrao našu predstavu „DUHI“ kao predstavnicu Primorsko-goranske županije na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, koji će se održati u Vodicama od 17. do 19. svibnja 2024. godine.

Predstava „Duhi“ nastala je u sklopu revitalizacije tradicije Kastavskog pučkog teatra s naglaskom na promicanje čakavskog dijalekta.

Predstava prati ljubavnu priču Mare i Ive, koji se suočavaju s raznim preprekama i spletkama. Kroz duhovite dijaloge, glazbu i ples, oživljava se život i mentalitet ljudi koji su nekada naseljavali Kastavštinu, a istovremeno se naglašavaju dublje vrijednosti koje su oblikovale kastavski identitet.

Nastup na festivalu u Vodicama nosi poseban značaj. Održava se u godini kada obilježavamo 120. godišnjicu rođenja Drage Gervaisa, a povodom obilježavanja, predstavu možete gledati 21. travnja 2024. godine, u 20 sati, u velikoj dvorani Centra Gervais u Opatiji.

Redatelj: Serđo Dlačić
Asistentica redatelja: Klara Peranić
Scenograf: Saša Jantolek

Igraju: Mario Lipovšek Battifiaca, Jasna Kinkela, Meri Cech, Silvia Zoretić, Zoran Ravnić, Zoran Kinkela, Andy Cech, Zlatko Vičić/ Dalibor Puž/ Antonio Sušanj, Andrija Frlan, Saša Matovina, Tajana Dukić, Mirna Rubeša, Linda Lenac, Maja Stepančić i Natali Vičić te članice i članovi Ženske i Muške klape Kastav

Više sa portala poduckun.net ...