Predstavljanje knjige Igora Eterovića „Filozofija i bioetika planinarenja“

Autor: Marina Pauletić 04.09.2023

Foto: arhiva

Ulaz je slobodan.

Opatija - Planinarsko društvo Opatija u suradnji s Hrvatskim filozofskim društvom poziva na predstavljanje knjige Igora Eterovića „Filozofija i bioetika planinarenja“ (Zagreb: Hrvatsko filozofsko društvo, 2023.) koje će se održati u petak 8. rujna s početkom u 18 sati u velikoj dvorani Vile „Antonio“ u Opatiji.

O knjizi će govoriti doc. dr. sc. Matija Mato Škerbić (recenzent), Jan Defrančeski, mag. ling. et mag educ. phil. (redaktor), Boris Petrić (legendarni opatijski planinar) te doc. dr. sc. Igor Eterović (autor).

Ulaz je slobodan.

Igor Eterović (Rijeka, 1984.) docent je na Katedri za društvene i humanističke znanosti u medicini te nastavnik na nekoliko kolegija na Medicinskom fakultetu, Fakultetu zdravstvenih studija i Fakultetu dentalne medicine Sveučilišta u Rijeci. Stipendist je Fulbrightove zaklade (Sveučilište Maryland, SAD), dok područja njegove specijalizacije čine: filozofija Immanuela Kanta, (bio)etika, lokalna povijest i povijest medicine. Objavio je knjigu Kant i bioetika (2017.) te šezdesetak stručnih i znanstvenih članaka. Uredio je dvije knjige i s izlaganjima sudjelovao na dvadesetak međunarodnih i desetak domaćih znanstvenih skupova. Glavni je urednik znanstvenih časopisa Zbornik Lovranšćine (2010. – 2018.), Jahr (od 2016.) i AMHA (od 2017.) te član uredništva časopisa Filozofska istraživanja i Synthesis philosophica (od 2018.). Aktivan je član Hrvatskog bioetičkog društva, Hrvatskog filozofskog društva i Planinarskog društva »Opatija«. Na razini Hrvatskog planinarskog saveza član je Izvršnog odbora, Komisije za promidžbu i izdavačku djelatnost i Izvršnog odbora Komisije za vodiče. Intenzivno planinari 12 godina, vodi planinarske izlete, angažiran je u realizaciji općih i malih planinarskih škola, urednik dnevnika i vodiča planinarskih obilaznica te piše o planinarstvu. Položio je ispit ljetne alpinističke škole, za vodiča A‑ i B-standarda. Oženjen je i ponosni otac dviju kćeri.

Više sa portala poduckun.net ...