Predstavljanje 'Zbornika Lovranšćine' u Lovranu

Autor: Marina Pauletić 23.04.2024

Foto: ilustracija

Posebna se pozornost pridaje objavljivanju prikaza, osvrta i ocjena recentne znanstvene i opće izdavačke aktivnosti navedenoga područja.

Lovran - Katedra Čakavskoga sabora Lovran poziva sve zainteresirane na predstavljanje posljednjih pet brojeva svojega znanstvenog časopisa „Zbornik Lovranšćine“.

„Zbornik Lovranšćine“ časopis je Katedre Čakavskoga sabora Lovran koji objavljuje znanstvene i stručne radove iz različitih polja i grana pretežno humanističkoga područja (filologija, povijest, povijest umjetnosti, etnologija i antropologija i dr.), a koji tematiziraju Lovran i/ili područje Lovranštine, odnosno regiju koja je kulturno-povijesno gravitirala i/ili gravitira Lovranu, ali se tiču i širega prostora sjeverne jadranske obale i unutrašnjosti (područje Istre i Kvarnera, u prvome redu Liburnije). Posebna se pozornost pridaje objavljivanju prikaza, osvrta i ocjena recentne znanstvene i opće izdavačke aktivnosti navedenoga područja.

Predstavljanje će se održati u srijedu, 24. travnja u 19 sati u Galeriji „Laurus“ u Lovranu. U predstavljanju sudjeluju doc. dr. sc. Robert Doričić, doc. dr. sc. Ivana Eterović, prof. dr. sc. Amir Muzur i Melani Rumac.

Objavljivanje „Zbornika“ financijski su pomogli Općina Lovran i Primorsko-goranska županija.

Više sa portala poduckun.net ...