Prijavljen za krađu i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari

Autor: Portal Poduckun 12.05.2023

Osim otuđene lovačke kamere, pretragom je kod 48-gišnjaka pronađeno oružje, streljivo i druga sredstva koja je nedozvoljeno posjedovao.

Opatija - Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, sumnjiči se da je krajem ožujka ove godine u šumi u Klani otuđio lovačku kameru u vlasništvu 19-godišnjeg hrvatskog državljanina, vrijednosti oko 400 eura.

U sklopu kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga doma, drugih prostora i vozila koje 48-godišnjak koristi na širem području Matulja gdje je pronađeno oružje, streljivo i druga sredstva, a koje je počinitelj nedozvoljeno posjedovao.

Od oružja su pronađena dva pištolja s pripadajućim spremnicima i jedan plinski pištolj, ali i tri lovačke kamere, kao i 220 komada različitog streljiva.

Po završetku istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 48-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Također je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Više sa portala poduckun.net ...