Prijetio pa završio u pritvoru, pronađeno mu oružje i streljivo

Autor: Portal Poduckun 28.05.2023

Foto: ilustracija

Osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Matulji/Viškovo - Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Osumnjičenik je 23. svibnja došao na područje Viškova sa svojim teretnim vozilom u kojem je imao dva revolvera nabavljena s namjerom ostvarenja ozbiljne prijetnje na štetu 46-godišnjaku.

Temeljem naloga Županijskog suda u Rijeci na području Matulja policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su pretragu doma i drugih prostorija kojima se osumnjičenik koristi te njegovog teretnog vozila u kojem su pronađena dva revolvera i pedesetak komada streljiva.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, s obzirom da je osumnjičenik neovlašteno posjedovao oružje i streljivo slijedi podnošenje optužnog prijedloga temeljem Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Više sa portala poduckun.net ...