Prilaz graničnom prijelazu Pasjak i dalje raskopan, stanovnici na rubu živaca

Autor: Marina Pauletić 08.06.2024

Foto: arhiva, snimljeno u ožujku

Gužve su sada još i veće, a vrućine koje su već opako krenule stavljaju 'točku na i'.

Pasjak – U ožujku, netom prije Uskrsa, pisali smo o radovima na cesti D-8 koja vodi prema graničnom prijelazu Pasjak. Osvrnuli smo se pritom kako raskopana prometnica, osim što otežava život stanovnika, odaje vrlo neprikladan dojam gostima koji stižu na Kvarner provesti svoje uskršnje praznike. Tri mjeseca kasnije prometnica na isti način dočekuje brojne turiste koji su već naveliko počeli dolaziti na godišnji odmor te smanjuje kvalitetu života lokalnog stanovništva. Gužve su sada još i veće, a vrućine koje su već opako krenule stavljaju 'točku na i'.

Revoltirani čitatelj (podaci poznati redakciji) poslao nam je fotografije prometnice koje su gotovo potpuno identične onima koje smo mi snimili u ožujku. Jedino je vegetacija uz prometnicu sada zelenija. Osim fotografija, čitatelj nam je dao i informaciju kako nakon 15:30 radnika nema. Uzimajući u obzir koliko radovi već traju te početak sve gušćega prometa jasno je zašto su živci stanovnika 'sve tanji'.

Foto: snimio čitatelj (podaci poznati redakciji) u lipnju

Podsjetimo, riječ je o radovima na obnovi dionice državne ceste D-8, od Pasjaka do raskrižja Rupa. Investicija je vrijedna oko tri milijuna eura, a predviđeni završetak radova trebao bi biti najkasnije u listopadu ove godine. Radove izvodi Strabag d.o.o., a poslove nadzora obavlja Institut IGH d.d. Projektom je predviđena rekonstrukcija kolnika u duljini od 6,9 kilometara.

Više sa portala poduckun.net ...