Primorsko-goranska županija u Budimpešti obilježila 25 godina predstavništva HTZ-a u Mađarskoj

Autor: Marina Pauletić 23.11.2022

Povodom obilježavanja 25. obljetnice održane su poslovne radionice te prezentacija Primorsko-goranske županije.

Budimpešta/Rijeka – Jučer je Budimpešta bila u znaku Primorsko-goranske županije jer tog je dana županijska turistička zajednica sudjelovala na dvije važne aktivnosti – poslovnoj radionici te svečanom obilježavanju 25 godina postojanja predstavništva HTZ-a u Mađarskoj čiji je cjelokupni program u potpunosti bio obilježen bojama Primorsko-goranske županije.

Zahvaljujući suradnji Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, HTZ-a i predstavništva HTZ-a u Mađarskoj na oba događanja tijekom cijelog dana okupio se veliki broj poslovnih partnera iz mađarskog turističkog sektora, zatim strukovnih udruženja, diplomatskog osoblja i predstavnika medija. Tijekom jutarnjih i ranih popodnevnih sati u Marriott Hotelu u Budimpešti održana je poslovna radionica na kojoj je sudjelovalo oko 30-tak hrvatskih sudionika od kojih je gotovo pa polovica došla upravo iz Primorsko-goranske županije.

„Zajedno s 11 ostalih partnera s područja županije tj. s predstavnicima hotelskih kuća Jadran d.d., Liburnia Riviera hoteli, Milenij hoteli (Amadria park), hoteli Jadran i hotel Villa Ružica, hotel Miramare, Falkensteiner hotels & residences te predstavnicima putničkih agencija Anna Tours, Cromatours, More i Mari-tours odradili smo niz sastanaka i predstavljanja mađarskim agentima koji su došli čuti o novostima u regiji koje će uvrstiti u svoje programe. U Mađarskoj naša županija je jako dobro poznata i tražena destinacija. Dovoljno je samo reći kako se Crikvenica, Opatija, Rab, Krk i Lopar redovito nalaze na popisu TOP 10 hrvatskih destinacija u kojima mađarski gosti najviše borave“, izjavila je Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije.

Centralno događanje dana bilo je svečano obilježavanje 25 godina postojanja predstavništva HTZ-a u Mađarskoj, koje se u večernjim satima održavalo također u hotelu Marriott. „Glavna zvijezda večeri“ bila je upravo Primorsko-goranska županija budući je baš sve bilo u znaku naše ponude: uzvanicima je za piće dobrodošlice ponuđen Kvarnerski pjenušac, tijekom večeri mogli su uživati i u kvarnerskoj Žlahtini i Sansigotu, bio je tu i „Kvarnerski kantun“ s ponudom proizvoda s područja županije - od krčkog pršuta i domaćeg sira, do maslinovog ulja, Rapske torte, meda, smokvenjaka. Događanja je bilo popraćeno i kvarnerskim glazbenim kvartetom Veljak te promotivnim filmovima koji su svojim predivnim kadrovima dočarali atmosferu mora, otoka i Gorskog kotara.

„Ovo nam je bila izvrsna prilika da našim mađarskim gostima zahvalimo na njihovoj vjernosti budući su i u trenutcima najvećih izazova u sektoru putovanja i dalje rado putovali i boravili u našoj regiji. Zajedno s Kristjanom Staničićem, direktorom HTZ-a, te Ivanom Herceg, direktoricom predstavništva HTZ-a u Mađarskoj, bili smo domaćinom ove velike obljetnice predstavništva na koju se odazvalo čak 180 uzvanika iz mađarskih poslovnih, diplomatskih i medijskih krugova. Zato smo, uz sve, osmislili i poseban „Surprise voucher“ - glavnu nagradu koja je definitivno bila iznenađenje večeri i koju nam je osigurao Villa Hotel Barbat s otoka Raba. Tako će dobitnik ove vrijedne nagrade imati priliku kušati i doživjeti puno više za vrijeme svog boravka na području Primorsko-goranske županije i otoka Raba. Našim uzvanicima tijekom večeri dobili smo priliku uz ostalu turističku ponudu posebno predstaviti naše oznake kvalitete „Kvarner Gourmet & Food“ i „Kvarner Wines“. Ono što je cilj ovakvih predstavljanja, koja uvijek budu rado posjećena i medijski vrlo popraćena, je da - posebice kada govorimo o mađarskom tržištu koje nam se po broju ostvarenih noćenja nalazi u prvih 10 tržišta – ostanemo među najtraženijim i trend destinacijama i tijekom 2023. godine“, pojasnila je Peršić Živadinov.

Više sa portala poduckun.net ...