Prodana jedna od najskupljih nekretnina u Hrvatskoj

Autor: Portal Poduckun 05.09.2023

Villa je prodana te je više nema na tržištu, a novi vlasnik zasad nije poznat...

Opatija - Jedna od najskupljih nekretnina ove godine na Index Oglasima bila je Villa Keglevich koja se na oglasima za prodaju pojavila u svibnju ove godine. Villa je prodana te je više nema na tržištu, a novi vlasnik zasad nije poznat, piše Index.hr.

"U strogom centru Opatije, prvi red do mora, prodaje se jedna od najznamenitijih villa na opatijskoj rivijeri, Villa Keglevich. Villa je izgrađena davne 1891. godine za groficu Angelique Keglevich (r. Esterhazy), a prozvana je 'veća' Villa Keglevich, kako bi se razlikovala od druge manje grofičine vile u Opatiji", stajalo je uz oglas za prodaju vile."U katastarskom planu Opatije iz 1897. godine prikazuje se povijesni vrt vile u izvornom stanju. Villa je bila u vlasništvu grofice sve do njene smrti 1921. godine, nakon čega prelazi u vlasništvo hrvatskog grofa Ivana Draškovića, a 1930. godine u vili je otvoren pansion Miralonda.


Villa je održavana i prilično očuvana izvana, dok je iznutra doživjela rekonstrukciju u potkrovlju zbog povećanja neto korisne površine, te je po etažama pregrađivana pregradnim zidovima. Izvana je sačuvala originalni oblik, osim u potkrovlju gdje su dodane svjetlosne kupole, te u prizemlju gdje je dograđena portirnica", kaže oglas.


Vila ima nevjerojatnih 1154 kvadrata, prenio je Index.hr za ovu opatijsku vilu u koja je nekoć bila "dom" opatijske policije.

Više sa portala poduckun.net ...