[VIDEO] Program Dana Grada Kastva donosi razne sportske, zabavne i kulturne manifestacije

Autor: Marina Pauletić 24.05.2024

U program obilježavanja uključile su se brojne kastavske udruge tako da će tijekom kraja svibnja i u lipnju svatko pronaći nešto za sebe.

Kastav - Program obilježavanja Dana grada Kastva trajat će od ovog vikenda pa sve do kraja lipnja s mnogobrojnim kulturnim, zabavnim i sportskim manifestacijama koje su na konferenciji za novinare najavili predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver, gradonačelnik Matej Mostarac, voditeljica Ureda gradonačelnika Neva Andonov Lipovac, savjetnica za društvene djelatnosti i odnose s javnošću Andrea Bralić te predsjednik Glazbenog društva Spinčići Zoran Butorac i organizator Festivala smijeha Oleg Medica.

U program obilježavanja uključile su se brojne kastavske udruge tako da će tijekom kraja svibnja i u lipnju svatko pronaći nešto za sebe, od najmlađih Kastavaca i gostiju pa do umirovljenika.
Gradonačelnik Matej Mostarac zahvalio se svim udrugama i sportskim klubovima koji su se uključili u organizaciju programa:

- Proslava Dana grada vrlo je važan događaj i drago mi je da imamo tako vrijedne udruge i klubove koji su se rado uključili u program. Pozivam Kastavke i Kastavce te ostale drage goste da nam se pridruže u brojnim događanjima, kazao je gradonačelnik.
Predsjednica Gradskog vijeća Mirela Smojver najavila je svečanu sjednicu povodom Dana grada Kastva na kojoj će se dodijeliti i nagrade za 2024. godinu.

- Sjednica će se održati 6. lipnja na Trgu Lokvina, a nagrade će primiti Radojka Ravnić, Nenad Kukurin, Dalibor Reš, počasnim građaninom bit će proglašen Saša Jantolek, a posebna priznanja dobit će tvrtka Topoing, Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata Kastav. Posmrtno priznanje za rad i trag koji je ostavila na lokalnoj razini uručit će se obitelji Agneze Grgurina, kazala je Mirela Smojver.
Neva Andonov Lipovac pohvalila je brojne kastavske udruge koje sudjeluju u programu obilježavanja Dana grada Kastva:

- U program je uključena Udruga umirovljenika i starijih osoba, kastavska škola i glazbeni odjel, dječji vrtić, Crveni križ, udruga Zeleni Kastav, škola Euroway, Vijeće bošnjačke manjine grada Kastva… Osim toga, ovog vikenda kreću i 61. Kastavske sportske igre koje će trajati tijekom cijelog lipnja, a natjecat će se sportaši i rekreativci od najmlađe dobi do seniora s više od 80 godina, njih više od tisuću. Najveći broj natjecatelja tradicionalno će okupiti Kastafski kros, košarkaški turnir, međunarodno sportsko natjecanje Explosion dance fest i Ju jitsu AJP International championship Kastav, kazala je Andonov Lipovac i dodala kako se u program obilježavanja Dana grada Kastva lijepo uklopio i 60. festival Melodije Istre i Kvarnera koji će održati na Crekvini 2. lipnja.

Zoran Butorac je najavio Međunarodni festival puhačkih orkestara koji će se održati u Kastvu 1. lipnja. Mimohod kreće od Crekvine u 17 sati, a u 18 sati će se održati koncert sudionika na Fortici. Uz domaćina, GD Spinčići, nastupit će Gradska glazba Sinj, Pihalni orkester Ilirska Bistrica, Mestna godba Novo Mesto i Brass band Zajednice Talijana Vižinada.

Oleg Medica najavio je ovogodišnji Festival smijeha koji će se održati na Crekvini od 8. do 10. lipnja. Na Festivalu smijeha gostuju Ante Travizi, Srđan Olman, Andrija Dabanović, Đurologija i Casabianca speciale, a voditelj je Bloger Krule. Svi programi počinju u 20,30 sati, a karata još ima u prodaji za sve tri večeri.

VIDEO

Više sa portala poduckun.net ...