Prvašići na Veprincu i u Ičićima krenuli u školu

Autor: Nikola Cvjetović 04.09.2023

Foto Grad Opatija

U opatijsku školu danas će krenuti ukupno 73 učenika prvih razreda.

Opatija - Početak školske godine jutros je posebno veselo obilježen u opatijskim područnim školama Veprinac i Ičići, Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov”.

U opatijsku školu danas će krenuti ukupno 73 učenika prvih razreda. Svojih 12 prvašića i njihove roditelje jutros su pozdravili stariji učenici i učiteljice na Veprincu, uz svečani program dobrodošlice. Prigodna svečanost održana je i u Ičićima, gdje će ove školske godine u klupama sjediti 16 prvašića.

Sve najbolje u školskim danima koji su pred njima, puno uspjeha, usvajanje novih znanja, ali i vremena za igru prvašicima i njihovim roditeljima su zaželjeli gradonačelnik Fernando Kirigin i ravnateljica Milana Međimorec. Svaki učenik dobio je na poklon i prigodnu slikovnicu autorice učiteljice Sanje Albaneže „Đir po Kvarnere“.

S radom je danas u Opatiji počela i nova školska ustanova, Međunarodna škola Adria koja je upisala učenike prvoga i četvrtoga razreda osnovne škole te prvoga razreda gimnazije. Gradonačelnik Fernando Kirigin je i njima poželio mnogo uspjeha u radu.

Više sa portala poduckun.net ...