PU primorsko-goranska organizira informativne punktove na području županije

Autor: Portal Poduckun 11.07.2024

Foto: ilustracija

Strani policijski službenici nose svoje policijske nacionalne odore i surađuju s hrvatskim prvenstveno kako bi olakšali komunikaciju sa svojim sunarodnjacima, kojima ujedno pružaju osjećaj sigurnosti i nude pomoć.

Rijeka - Nastojeći podignuti razinu sigurnosti građana i turista u ljetnoj sezoni policijski službenici prošlog tjedna savjetovali su građane i goste u kampu Oštro i na parkiralištu u Kostreni, a ovog tjedna informiranje se nastavilo u Crikvenici i Delnicama.

Turisti i građani kroz izravan kontakt s policijskim službenicima informirali su se o prevenciji kaznenih djela i o važnosti samozaštitnog ponašanja, odnosno, savjetovani su kako zaštiti sebe i imovinu dok se nalaze na ljetovanju. Podijeljeni su letci „Sigurna turistička destinacija“, „Prevencija provale u motorna vozila“, „Prevencija provala u domove“ „Spriječite krađu mopeda i bicikla“, a dobili su i letak sa savjetima i upozorenjima za kupače na engleskom jeziku. Također, svima onima koji prevoze djecu podijeljeni su letci „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ na njemačkom, engleskom, talijanskom i hrvatskom jeziku. U Delnicama na frekventnim mjestima su letke sa korisnim savjetima dobili brojni građani.

S policijskom službenicom u Crikvenici nalazili su se i policijski službenici iz Slovačke koji u Policijskoj postaji Crikvenica borave u sklopu projekta „Sigurna turistička destinacija“ koji se u ovoj PU provodi od 2007. godine. Strani policijski službenici nose svoje policijske nacionalne odore i surađuju s hrvatskim prvenstveno kako bi olakšali komunikaciju sa svojim sunarodnjacima, kojima ujedno pružaju osjećaj sigurnosti i nude pomoć.

U nastavku donosimo raspored info-punktova u Primorsko-goranskoj županiji koji slijede:

12. srpnja od 10 sati na sajmištu u Čabru
12. srpnja 8 do 12 sati dijeljenje letaka na Korzu u Rijeci
12. srpnja od 14.30 do 15.30 sati dijeljenje letaka u Opatiji, Šetalište Slatina
15. srpnja od 10 do 14 sati u Rabu, Obala Kralja Petra Krešimira IV
15. srpnja od 11 do 13 sati dijeljenje letaka u Malom Lošinju, A/C Čikat
16. srpnja od 9 do 11 sati u Novom Vinodolskom
17. srpnja od 9 do 11 sati u Krku, Vela Placa
17. srpnja od 16 do 20 sati u Rijeci, na Korzu dijeljenje letaka
19. srpnja od 17 do 19 sati dijeljenje letaka na Cresu, A/C Kovačine
19. srpnja od 10 do 11,30 sati u Mošćeničkoj Dragi, Šet. 25. travnja bb
20. srpnja Prezid, na javnom okupljanju „Dan travara“

Više sa portala poduckun.net ...