Računalna prijevara, građani oprez! Opatijska tvrtka ostala bez nekoliko tisuća eura

Autor: Portal Poduckun 18.01.2024

Foto: ilustracija

Materijalno je oštećena tvrtka sa šireg opatijskog područja za oko 14300 eura.

Opatija - Policija je zaprimila kaznenu prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare.

Naime, tvrtka sa sjedištem na širem opatijskom području zaprimila je e-mail tvrtke iz Italije s kojom inače surađuju u kojem je navedeno da su zbog poslovnih problema promijenili broj računa na koji im trebaju uplaćivati usluge te su poslali nove bankovne podatke. Krajem prosinca 2023. godine tvrtka je uplatila novac za naručene strojeve, no kada su ih ovaj tjedan trebali preuzeti, iz talijanske tvrtka su dobili informaciju da nije zaprimljena nikakva uplata. Shvativši da je riječ o prijevari, 41-godišnjak kao odgovorna osoba navedene tvrtke događaj je prijavio policiji.

Materijalno je oštećena tvrtka sa šireg opatijskog područja za oko 14300 eura.

- Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica, poručili su iz policije.

Postoji više vrsta internetskih prijevara o kojima se može saznati na poveznici https://policija.gov.hr/prevencija/racunalna-sigurnost/internet-prijevare/456 .

Više sa portala poduckun.net ...