[RAZGOVOR] Mladen Sinožić ponovo u Opatiji 21: Garaža Gorovo je najspremniji projekt, a rekonstrukcija nogometnog igrališta je u fazi izrade glavnog projekta

Autor: Nikola Cvjetović 10.01.2024

Mladen Sinožić

- Razmišljalo se o osnivanju nove tvrtke koja bi se bavila realizacijom gradskih projekata ili proširenje uprave Opatija 21 za još jednog člana, koji bi bio zadužen za investicije. Gradonačelnik Kirigin se odlučio za ovu drugu, za grad znatno jeftiniju opciju, a kasnije je odlučeno da će taj novi član uprave baviti i upravljanjem i održavanjem sportskih objekata i javnom nabavom, istaknuo je Mladen Sinožić.

Opatija - Od 1. siječnja tvrtka Opatija 21 ima dvočlanu upravu - uz Igora Štoka za člana uprave imenovan je Mladen Sinožić. Nekadašnji direktor tvrtke Opatija 21, koji je uspješno vodio projekt izgradnje opatijske sportske dvorane Marino Cvetković, u proširenoj upravi zadužen je za investicije, javnu nabavu i vođenje objekata. Zapravo za sve osim parkinga koji ostaje 'u rukama' Igora Štoka.

Nakon šest godina ponovo ste u Opatiji 21. Koji je bio motiv povrataka i kako je do njega došlo?
Motivi su isti – to su projekti baš kao i prije 15 godina kad sam prvi put prihvatio poziv za angažiranjem u gradskoj tvrtki za realizaciju gradskih projekata. Razlika je, što je u prvom slučaju poziv došao od tadašnjeg savjetnika gradonačelnika Amira Muzura, sad pokojnog, Veljka Barbierija, a u ovom slučaju poziv je došao direktno od gradonačelnika Opatije, Fernanda Kirigina. Sve se odvilo vrlo brzo, prvi razgovor na ovu temu dogodio se prije oko mjesec dana. Razmišljalo se o osnivanju nove tvrtke koja bi se bavila realizacijom gradskih projekata ili proširenje uprave Opatija 21 za još jednog člana, koji bi bio zadužen za investicije. Gradonačelnik Kirigin se odlučio za ovu drugu, za grad znatno jeftiniju opciju, a kasnije je odlučeno da će taj novi član uprave baviti i upravljanjem i održavanjem sportskih objekata i javnom nabavom.

Bazen, nogometno igralište i garaža Gorovo su zacrtani projekti. U kojoj su oni fazi?
Garaža Gorovo je trenutno najspremniji projekt, projekt rekonstrukcije nogometnog igrališta je u fazi ishodovanja građevinske dozvole, a za projekt izgradnje gradskog bazena, za kojeg je ishođena lokacijska dozvola, uskoro slijedi raspisivanje natječaja za izradu glavnog i izvedbenog projekta.

Kada možemo očekivati realizaciju projekata?
Izgradnja garaže Gorovo bi mogla krenuti u veljači ove godine dok bi rekonstrukcija nogometnog igrališta trebala krenuti do ljeta. No, kako je preko ljeta na snazi obustava radova u Gradu Opatiji logičnije je za očekivati da bi rekonstrukcija nogometnog stadiona kao i izgradnja gradskog bazena trebali krenuti na jesen. Naravno, pod uvjetom da ne bude nekih iznenađenja koja su kod javne nabave uvijek moguća.

Na koji način će se upravljati obnovljenim i novim sportskim objektima?
O nekim konkretnijim detaljima upravljanja i održavanja nogometnog igrališta i gradskog bazena još nismo stigli razgovarati. Što se sportske dvorane tiče, to je već uhodana stvar i ostaje sve kao i do sada.

Više sa portala poduckun.net ...