Regata IOM Opatija Cup danas i sutra u opatijskom akvatoriju

Autor: Kristina Tubić 18.03.2023

Sudjeluje 24 modelara jedriličara iz pet zemalja.

Opatija - Danas i sutra održava se IOM Opatija Cup - regata radio upravljanih jedrilica klase IOM u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija.

Regata je trebala biti održana u opatijskoj luci, no zbog uklanjanja mine u riječkoj luci većina brodica se nalazi ispred opatijskog mula i hotela Royal, a regata je premještena na prostor ispred hotela Kristal i Savoy.

Sudjeluje 24 modelara jedriličara iz pet zemalja - Mađarske, Slovačke, Italije, Slovenije i Hrvatske, među kojima su bivši svjetski prvak i ovogodišnji viceprvak Zvonko Jelačić i splitskog kuba Zenta, prvak države Ante Kovačević te predstavnici kluba domaćina Robert Matulja, koji je treći u državi, Robert Grubiša i drugi.

Danas nažalost nije bilo vjetra pa se nije održao niti jedan plov, no vrijeme je iskorišteno za druženje i razgovor. Predsjednik JK Opatija Mario Šikić zahvalio je Lučkoj upravi, kriznom stožeru i Liburnia Riviera Hotelima što su im dozvolili održavanje regate na ovoj poziciji te kazao kako se nada da će sutra biti bolji uvjeti za regatu.

Više sa portala poduckun.net ...