Rijeka i Trst od srijede povezani novom putničkom linijom vlakova, ukrcaj i u Matuljima

Autor: Marina Pauletić 23.04.2024

Foto: arhiva

Vlakovi će voziti do kraja rujna.

Rijeka/Matulji – Rijeka i Trst od srijede će biti povezani putničkim vlakom. Radi se o pilot-projektu SUSTANCE koji se provodi u sklopu Programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa, a partneri su HŽ Putnički prijevoz, SŽ Potniški promet i Izvršno tajništvo Srednjoeuropske inicijative.

Vlakovi će voziti svakoga dana od travnja do kraja rujna 2024., a prvi kreće sutra, 24. travnja. Polazak iz Trsta, to jest Villa Opicine zakazan je za 7:50 sati, a dolazak u Rijeku predviđen je u 9.54 sati. Povratak iz Rijeke zakazan je za 18:25 sati, a putnici u Trst stižu u 20:40.

Osim u Rijeci, putnici u Hrvatskoj će se moći ukrcati na stanicama Opatija Matulji te Šapjane, dok će se u Sloveniji moći ukrcati u Ilirskoj Bistrici, Pivki, Divači i Sežani.

Cijena karte u jednom smjeru od Trsta do Rijeke iznosi 8 EUR, dok je povratna 16 EUR. Djeca od 6 do 12 godina kartu u jednom smjeru plaćaju 4 EUR, dok je za djecu ispod 6 godina karta besplatna. Prijevoz bicikla u vlaku platit ćete 5 EUR. Karte je moguće kupiti na željezničkim kolodvorima, a sve detalje pronađite ovdje.

Putnike će voziti višesustavni elektromotorni vlak Stadler Flirt čiji je vlasnik Slovenske željeznice. Kapacitet mu je 235 sjedala te ima mjesta za prijevoz bicikla i dječjih kolica. Prilagođen je osobama s invaliditetom te putnicima nudi i besplatan Wi-Fi.

Više sa portala poduckun.net ...