Roditelji iz Lovrana znaju što je fair play!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.04.2022

roditelji_navijaci_drzavno_skolsko_prvenstvo_u_rukometu_porecu

“Pa mi navijamo za naše, ali navijamo za sve jer su svi oni naši", rekla je mama rukometašice iz Lovrana.

roditelji_navijaci_drzavno_skolsko_prvenstvo_u_rukometu_porecu1-min

Lovran - Prošlog vikenda 26. i 27. ožujka održalo se Državno prvenstvo u rukometu za osnovne škole u Poreču. Na prvenstvu su sudjelovale 24 ekipe dječaka i 23 ekipe djevojčica. U subotu se odvilo razigravanje ekipa u skupinama te četvrtfinale, a u nedjelju se odigralo polufinale i finale.

Kako javlja skolski-sport.hr, u dvoranu Intersport stigli su ne samo rukometaši već i neočekivana grupa roditelja iz Lovrana kako bi bodrila svoju ekipu. Znajući da nisu svi roditelji u mogućnosti prisustvovati utakmicama, odlučili su podržati i zabaviti sve igrače kako bi ih potaknuli na daljnju borbu. S obzirom da su vatreno navijali za svoje kćeri, ostali su igrači, koji su završili svoje utakmice, također bili motivirani navijati, te se za žensko finale stvorila prava sportska rivalska atmosfera, kako na terenu, tako na tribinama. Tehnička komisija oduševila se njihovom energijom na tribinama te su im dodijelili fair play karton.

Jedna majka, učenice sportašice iz Lovrana, stigla je podržati svoje cure u ovom natjecanju.

Treniraju li Vaše cure inače rukomet u nekom klubu?

Da, zapravo one treniraju u klubu Liburnija Opatija.

Jeste li ponosni na svoje cure?

Enormno, do neba i nazad. Ali na sve cure jer je voditelj bio dobar, organizacija isto tako za svaku pohvalu, i vi ste isto tako vrijedne.

Što mislite, koliko curama znači roditeljska podrška?

Puno im znači, trudimo ih se popratiti, ali ne možemo uvijek jer su tu i druge obaveze. Ali u svakom slučaju, mislim da svakom sportašu znači podrška i da netko cijeni njihov rad i trud. Onda kad oni na pola drugog poluvremena padnu mi ih malo pogurnemo i damo im vjetar u leđa.

Kako je Vama bilo podržavati ekipu?

Bilo je lijepo i super, pojavila se krasna atmosfera kod svih nas skupa i nitko se nije ozlijedio što nam je najvažnije.

Kako ste dobili fair play karton?

Pa mi navijamo za naše, ali navijamo za sve jer su svi oni naši. Svatko je nečiji, mi smo blizu, a možda roditelji od nekih sportaša nisu mogli doći tako da mislimo da je ova podrška bitna. Neka se svi vesele, onda smo i mi zadovoljni duplo.

Roditelji su svjesni kako su svima uljepšali atmosferu u dvorani i kako su sve podigli na noge. Posebno iznenađenje je priredio jedan otac koji je donio trubu i svirao kako bi pomogao svojoj ekipi iz Lovrana, ali i time svim ostalim sportašima i sportašicama.

Djevojke iz Lovrana su pomoću predivne i dinamične podrške roditelja osvojile državno srebro.

drzavno_skolsko_prvenstvo_u_rukometu_porecu
Više sa portala poduckun.net ...