Roman Carić, načelnik Općine Kršan: Poduzet ćemo pravne radnje protiv onih koji su našoj općini i zajednici nanijeli štetu

Autor: Marina Pauletić 06.01.2023

Novi je pobjednik izbora Općina Velika.

Kršan - Jučerašnji izbor Najljepšeg adventa u Hrvatskoj na Facebook stranici Gradonačelnik.hr u kategoriji općina napravio je veliku pomutnju. Prvotno proglašenom pobjedniku Općini Kršan oduzeta je titula radi glasova s lažnih Facebook profila pa je novi pobjednik Općina Velika. U nastavku donosimo priopćenje načelnika Općine Kršan, Romana Carića u kojem se očitovao o samom događaju.

Dragi prijatelji, nakon svih događanja jučer, koje sam i ja teško popratio, kako emotivno tako i razumski, a nakon prespavane noći, osjećam potrebu da se očitujem / očitujemo prema široj javnosti, navodeći moje / naše viđenje cijele situacije, koja je nažalost, u nekim segmentima, potpuno izmakla kontroli.
Prije svega, u utrku za Najljepši Advent u RH ušli smo srcem i dušom, iskreno i u žaru htijenja da se naš trud kao i trud cijele zajednice ovjenča i jednom formalnom nacionalnom nagradom, koja, nažalost, nakon svega, više i nije toliko bitna. Nije više bitno jesmo li ostvarili 4700 glasova, 3200 ili 100. Bitno je da smo dali sve od sebe. I jesmo.

Sporni „nepostojeći“ glasovi s profila izvan Republike Hrvatske unijeli su sumnju u regularnost izbora, koja je do kraja bio mrtva utrka između svije Općine. Vrlo je važno da svi znaju kako su, na kraju krajeva i prema riječima organizatora, ti navodno kupljeni glasovi mogli biti „kupljeni“ od nekoga tko je želio napraviti upravo ovo sto se dogodilo - napraviti ogromnu štetu Općini Kršan i oduzeti nam pobjedu.

Ono što najviše boli, ljudski ali i profesionalno, je paušalno, neutemeljeno, zlonamjerno, pretenciozno i potpuno neopravdano blaćenje općine Kršan, mene kao načelnika, moje obitelji, mojih najbližih suradnika, ali i cijele naše zajednice prikazujući nas u javnosti epitetima „ukrali“, „lažirali“, „prevarili“ itd.

Naravno da poštujemo slobodu izražavanja u javnom prostoru i na društvenim mrežama, ali uz vođenje računa o odgovornosti za javno izgovorenu riječ. Pažljivo pratimo sve što se događa i prikupljamo sve elemente za poduzimanje pravnih radnji protiv svih onih koji su svojim postupcima nanijeli štetu Općini Kršan i našoj zajednici.

U konstantnoj sam komunikaciji i s odgovornom osobom portala Gradonačelnik.hr., portala koji je i provodio izbor, koji je u svojem obraćanju naveo kako apsolutno razumije Našu ogorčenost i ljutnju, te kako je nastala situacija krajnje neugodna i za Nas ali i za Portal Gradonačelnik.hr. Priznaje, da je propusta sa njihove strane u postupku i samom izboru (iskreno vjerujem – nenamjernih), bilo više.

„Temeljem današnjeg telefonskog razgovora i ovim Vam putem dostavljamo naše službeno priopćenje, a koje Vam je redakcija već poslala i na službenu adresu elektroničke pošte. Uvjeren sam, jasno izražen stav o tome da se ti dalekoistočno glasovi ni na koji način ne mogu i ne smiju dovoditi s Vama osobno, Općinom Kršan i Turističkom zajednicom Općine Kršan i nadalje ćemo vrlo jasno komunicirati na kanalima projekta Gradonačelnik.hr. Zasad je nemoguće utvrditi tko je angažirao botove, mogao je to učiniti bilo koji pojedinac ili skupina zbog čijih je malicioznih namjera u konačnici najvećom žrtvom postala Općina Kršan. Naime, od samog početka svojim prekrasnim adventom uspješno su se nametnuli kao jedan od dva najjača favorita te se našli u ovoj neugodnoj situaciji za koju, čvrsto vjerujemo, nisu odgovorni. Ponavljam još jednom da mi je doista žao što je do ovoga došlo i uvjeren sam da nam je cilj zajednički, a to je da nažalost stvorenu negativnu energiju oko cijele ove priče svedemo na najmanju moguću mjeru“, navode Vjeran Stilinović, prof., koordinator projekta i Marija Pulić Drljača, urednica.

Učinit ću sve da se velika nepravda koje se neopravdano nametnula Općini Kršan svede na najmanju moguću mjeru, kako bi nam NAŠ Advent ostao u prelijepom sjećanju, obzirom na trud cijele lokalne i šire zajednice koja je uložila svoje vrijeme, trud, ljubav ali i glasove. Ponosan sam na sve što smo učinili. U mojim smo očima pobjednici. I to nam nitko ne može oduzeti.

Roman Carić

Više sa portala poduckun.net ...