Romana Jerković i Željka Šarčević Grgić na SDP-ovoj listi za EU parlament

Autor: Sanja Tumara 26.03.2024

Dok bi Jerković to bio drugi mandat u Bruxellesu, načelnica Klana lovi svoj prvi mandat. Istina s predzadnjeg mjesta na listi.

Rijeka – SDP nije usvojio samo izborne liste za parlamentarne izbore. Definirali su i listu za skore izbore za Europski parlament. Izbori će se održati 9. lipnja 2024., kao i u drugim zemljama članicama.

Na europskom i svjetskom geopolitičkom planu iznova se miješaju karte, kako to vole analitičari reći pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li to građanima biti dovoljno da izađu glasati u većem broj.

SDP-ovu listu predvodit će sadašnja europarlamentarka Biljana Borzan, a po novi mandat kreće odmah iza nje i Predrag Fred Matić te, na visokom trećem mjestu, Riječanka Romana Jerković.
Četvrti aktualni SDP-ov europarlamentarac, Tonino Picula, listu će „vući“ sa zadnjeg mjesta. No, ono što je posebno zanimljivo jest da se na euro-listi našla i Željka Šarčević Grgić, načelnica Klane. Zip-sustav SDP-u nameće da na listama bude jednak broj žena i muškaraca, dakle, jedan muškarac pa jedna žena i tako su i socijaldemokrati morali posegnuti i za nekim široj javnosti manje poznatim imenima.

LISTA SDP-a ZA EUROPSKI PARLAMENT:
Biljana Borzan
Predrag Fred Matić
Romana Jerković
Marko Vešligaj
Dalija Orešković
Bojan Glavašević
Sonja Kovač
Joško Klisović
Vedrana Mišković
Ranko Ostojić
Željka Šarčević Grgić
Tonino Picula

Više sa portala poduckun.net ...