Rumunjka prevarila Opatijca za dvije tisuće eura, tražio ju i Interpol

Autor: Portal Poduckun 10.01.2024

Foto: ilustracija

Međunarodnom suradnjom s Interpolom opatijska policija je pronašla rumunjsku državljanku i kazneno je prijavila.

Opatija - Podnošenjem kaznene prijave protiv 37-godišnje rumunjske državljanke za počinjenje kaznenog djela računalna prijevara, dovršeno je kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatija.

Riječ je o osumnjičenici za koju je istraživanjem utvrđeno da je u mjesecu studenom prošle godine na internetu objavila oglas o povoljnoj kupnji električnog bicikla.

Na taj oglas se 28. studenoga javio 56-godišnji hrvatski državljanin te prema navodima oglasa uplatio putem internet bankarstva oko dvije tisuće eura za navedeni bicikl. Budući da nakon uplate 37-godišnjakinja više nije kontaktirala oštećenika, naknadnim provjerama posumnjao je u lažni oglas i isto prijavio policiji.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, zahvaljujući međunarodnoj suradnji opatijske policije s Interpolom, pronađena je rumunjska počiniteljica i protiv nje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

„Pozivamo i ovim putem građane na oprez pri kupnji na internetu te podsjećamo na aktualni projekt MUP-a WEB HEROJ „ULOVI LIKA S WEBA KOJI TVOJE € VREBA“ kojim se osnažuju kapaciteti policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta“, poručuju iz policije.

Projekt WEB HEROJ se provodi uz podršku Europske unije i njime su građanima dostupne informacije i brojni savjeti za komunikaciju te poslovanje na internetu, kao i primjeri iz prakse, odnosno postupanja u suzbijanju kibernetičkog kriminaliteta.

Više sa portala poduckun.net ...