S važnošću konzumiranja ribe David Skoko upoznao i učenike opatijske HT škole

Autor: Marina Pauletić 18.10.2023

„Školice od ribi“ su edukativna predavanjima prilagođena maturantima i četvrtim razredima osnovne škole.

Opatija - Treća radionica „Školice od ribi“ chefa Davida Skoke, u sklopu projekta „Gušti od ribi“, održana je u opatijskoj Hotelijersko-turističkoj školi.

Učenici su pokazali poseban interes, postavljali pitanja, kao i profesori koji su htjeli saznati više o načinu pripreme ribe kojim se čuva njen izvorni okus.

„Školice od ribi“ su edukativna predavanjima prilagođena maturantima i četvrtim razredima osnovne škole, sa svrhom podizanja svjesnosti o važnosti konzumacije ribe u sklopu projekta „Gušti od ribi!“.

Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na zanimljiv, suvremen i zabavan način predstavlja tradicionalna jela naših nona te tradicionalna riblja jela pripremljena na suvremeni način po receptu chefa Skoke. Aplikacija nudi zabavu i učenje za cijelu obitelj kroz kvizove i edukativne igre. Aplikaciju „Gušti od ribi!“ možete preuzeti na Google playu ili App Storeu.

„Gušti od ribi!“ naziv je projekta financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata. Projekt je to Grada Opatije u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR.

Više sa portala poduckun.net ...