Šerbedžija nastupa na Crekvini

Autor: Portal Poduckun 17.07.2023

Foto: Milica Czerny

Na repertoaru će biti i pjesme s albuma ‘’Ne okreći se, sine’’ na kojem su, među ostalima, autorski doprinos dali i Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu ‘’Govorila je tako tiho’’ te Elvis Stanić koji je napravio aranžman za pjesmu ‘’Grad Drage Mlinarca’’.

Kastav - Rade Šerbedžija, jedan od naših najboljih glumaca sa svjetskom karijerom, pjesnik i glazbenik, u četvrtak 20. srpnja dolazi na kastavsku Crekvinu gdje će, zajedno sa svojim pratećim sastavom Zapadni kolodvor održati koncert pod nazivom ‘’Eto pjesma’’.

Njegovi koncerti uvijek su posebni i emotivni jer Rade između hitova poput ‘’Barbara’’, ‘’Panonske trešnje’’, ‘’Ne daj se, Ines’’, ‘’Kad umre ljubav’’ i ostalih, priča anegdote i vodi dijalog s publikom.

Na njegovom koncertnom repertoaru odnedavno se nalaze i pjesme s posljednjeg objavljenog albuma ‘’Ne okreći se, sine’’, vrhunskog glazbenog ostvarenja. Deset pjesama Šerbedžija je snimio uz ekipu sjajnih glazbenika: Davora Smotkea Smotalića (perkusije, prateći vokal), Darija Hleba (bas gitara), Marija Igreca (gitara), Antuna Stašića (violina, prateći vokal), Marjana Krajnu (harmonika) te gosta Dadu Marinkovića iz Parnog Valjka (bubnjevi).

Hvaljen od strane kritike i publike ovaj je album najavljen hitom ‘’Eto pjesma’’ koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu ‘’Govorila je tako tiho’’, tiho, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman za pjesmu ‘’Grad Drage Mlinarca’’, Mario Igrec za pjesmu ‘’Suzo moja, strpi se’’ autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo za pjesmu ‘’Ostala si uvijek ista’’ autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pjesmu ‘’Šeherezda’’ posvetivši ju poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Aranžman za ovu pjesmu napravio je Diran Tavitjan. Na albumu se nalaze i dvije suradnje, s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi ‘’Od kako te ne volim’’ te u izvedbi ‘’Na nešto me sjeća taj grad’’ koju je Rade Šerbedžija otpjevao zajedno s autorom skladbe, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu ‘’Ne okreći se, sine’’ Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

Ulaznice za nastup Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora 20. srpnja u 21 sat na kastavskoj Crekvini mogu se kupiti u sustavima mojekarte.hr i eventim.hr.

Više sa portala poduckun.net ...