Siječanjski kino program u Gervaisu počinje tihom eksplozijom hrvatske Garbure

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 04.01.2023

Garbura

Dok drugi povisuju cijene, Festival Opatija zadržava istu cijenu kino ulaznice za redovne projekcije, a premijerne projekcije četvrtkom čak i snižene

Opatija - U prvih petnaest dana nove 2023. godine, program centra Gervais donosi dvije kinoprojekcije, i to u nadolazećem vikendu.

U subotu, 7. siječnja s početkom u 17 sati prikazuje se hrvatski film Garbura, topla, šarmantna i nostalgična drama o odrastanju koja će vas nasmijati i držati napetima poput izgaranja karabita, tj. garbure. Film u režiji i prema scenariju Josipa Žuvana, donosi priču o dvojici dvanaestogodišnjaka Nikoli i Antoniju, najboljim prijateljima koji žive u susjednim kućama. Zabavljaju se paljenjem karabita, a svoje eskapade snimaju i objavljuju na YouTubeu, nadajući se milijunskim pregledima. Njihove su obitelji već godinama zavađene i protive se njihovom prijateljstvu. Kada dođe vrijeme blagdana, svađa između obitelji će eskalirati i preliti se u odnos dvojice prijatelja. Premijerno prikazan na prestižnom festivalu u San Sebastiánu, film je izazvao odlične reakcije i komentare publike, uz višeminutni aplauz.

Nakon što je ljetos prikazan animirani film Divlji Spirit, Festival Opatija ponovno organizira filmsku projekciju na ukrajinskom jeziku za djecu s tog govornog područja koja se nalaze u našem kraju. Animirana avantura Mali šef: Obiteljski posao, prikazuje se u nedjelju, 8. siječnja u 11 sati, u centru Gervais. Ulaz je slobodan i svi su dobrodošli.

Babylon

Sljedeća kino projekcija na rasporedu je u utorak, 17. siječnja kada će centar Gervais po treći puta osvojiti plavi izvanzemaljci s Pandore u fantastičnom kino hitu „Avatar: Put vode.“ Do kraja siječnja, najiščekivaniji filmovi u kinu Gervais svakako su „Fabelmanovi“ Stevena Spielberga, „Babylon“ Damiena Chazellea (r. „La La Land“) i „Cvrčak i Mravica“, hrvatski animirani film nadahnut poznatom Ezopovom basnom i bajkom Jean de La Fontainea, Cvrčak i mrav, koji na duhovit način progovara o toleranciji, ljubavi i prevladavanju prepreka.

Redovna cijena kino ulaznice ostala je ista i iznosi 4 €, dok je cijena ulaznice za premijerne projekcije četvrtkom čak i niža od dosadašnje, te iznosi 4,50 €.

Cvrčak i mravica
Više sa portala poduckun.net ...