„Školice od ribi“ u Ugostiteljskoj školi - David Skoko učenicima održao predavanje

Autor: Marina Pauletić 04.10.2023

Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na zanimljiv, suvremen i zabavan način predstavlja tradicionalna jela naših nona.

Opatija - Učenicima Ugostiteljske škole u Opatiji poznati kuhar David Skoko održao je edukativno predavanje o važnosti konzumacije ribe, o njenim nutritivnim svojstvima i utjecaju na tijelo, te ih podučio kako jednostavno pripremiti ribu za obrok.

Time je započela javna kampanja „Školice od ribi“. Radi se o edukativnim predavanjima prilagođenim maturantima i četvrtim razredima osnovne škole sa svrhom podizanja razine svjesnosti o važnosti konzumacije ribe u sklopu projekta „Gušti od ribi!“

Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na zanimljiv, suvremen i zabavan način predstavlja tradicionalna jela naših nona te tradicionalna riblja jela pripremljena na suvremeni način po receptu chefa Skoke. Aplikacija nudi zabavu i učenje za cijelu obitelj kroz kvizove i edukativne igre. Aplikaciju „Gušti od ribi!“ možete preuzeti na Google playu ili App Storeu.

„Gušti od ribi!“ usmjeren je prvenstveno na mlađu populaciju koja preuzima i prenosi znanja o korisnosti konzumacije ribe i načinima njene pripreme u svakodnevnom životu. Na taj način uključuje ribu u vlastitu prehranu. Projektom se utječe na nove generacije konzumenata bogatstva koje pruža naše more, a istovremeno i na nove generacije kupaca koje utječu na održivost sektora ribarstva u Hrvatskoj.

„Gušti od ribi!“ naziv je projekta financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata.

Projekt je to Grada Opatije u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR.

Više sa portala poduckun.net ...