Spajate li četvrtak s vikendom?

Autor: Sanja Tumara 30.05.2024

Foto: ilustracija

Blagdan Tijelova slavi se, naime, deveti četvrtak nakon Uskrsa. To je ove godine, na žalost mnogih, baš kada i Dan državnosti pa je izgubljena prilika za još jedan neradni dan.

Rijeka – Danas, u četvrtak, slavimo i blagdan Tijelova i Dan državnosti. Rekli bismo - dva neradna dana u jedan. Za razliku od, primjerice, prošle godine, kada je Tijelovo bilo 8. lipnja pa smo dobili dva slobodna dana. Blagdan Tijelova slavi se, naime, deveti četvrtak nakon Uskrsa, što je ove godine, na žalost mnogih, baš kada se obilježava i Dan državnosti pa je izgubljena prilika za još jedan neradni dan.

Jer poznato je da mnogi vole spojiti blagdane, premostiti do vikenda kojim danom godišnjeg odmora. Na žalost svih onih koji su u toj kategoriji koja si može dopustiti produžene vikende ili neradne dane - kako se uzme, idući državni praznik, Dan antifašističke borbe 22. lipnja, pada u subotu.

Iduća prilika za spajanje bit će tek u kolovozu. Svima, pa i onima koji ne mogu uživati u blagodatima spajanja dana, preostaje iskoristiti stari godišnji odmor, a onda već polako početi trošiti novi. Jer klimatološko ljeto samo što nije počelo, premda se po vremenu baš i ne bi reklo.

Više sa portala poduckun.net ...