[FOTO] Stiže osvježenje u opatijsku luku - u sportski i ugostiteljski dio ulaže se 1,5 milijun eura

Autor: Nikola Cvjetović 04.10.2023

Riječ je o prostoru kojeg je 2021. godine na natječaju PGŽ-e dobila u koncesiju na 20 godina zajednica ponuditelja - JK Opatija i Yacht Club Zert.

Opatija – Opatijska luku čeka veliko osvježenje. U dijelu, u kojem je već duže od stoljeća smješten Jedriličarski klub "Opatija" i djeluje restoran Yacht Club, doći će do rekonstrukcije sportskog i ugostiteljskog dijela građevine te će se urediti akvatorij sportske luke s devet vezova. Riječ je o prostoru kojeg je 2021. godine na natječaju PGŽ-e dobila u koncesiju na 20 godina zajednica ponuditelja - JK Opatija i Yacht Club Zert. Temeljem idejnog projekta nedavno je izdana lokacijska dozvola, a s početkom studenog ove godine krenuti će radovi. Navedeno ulaganje teško je milijun i pol eura i trebalo bi biti dovršeno do ljeta 2024. godine. Investitor je Yacht Club Zert, međutim, vjerojatno najveću korist od ove investicije imati će opatijska sportska udruga, klub koji egzistira od 1887. godine.

- Nakon cijelog stoljeća dobit ćemo novi, moderni jedriličarski klub koji će raspolagati svim potrebnim sadržajima. Imat ćemo novouređene hangare, spremišta, multifukcionalnu halu, svlačionice, sanitarne čvorove, učionice... Biti će to jedan novi opatijski centar jedrenja koji će nam omogućimo da jačamo svoju aktivnost i povećamo broj članova, širimo broj ponuđenih sportova vezanih uz more i jedrenje... Naš stari drveni hangar s azbestom biti će konačno srušen, a na njegovom mjestu izgrađen novi multifunkcionalni prostor, rekao je Mario Šikić, predsjednik Jedriličarskog kluba "Opatija".

Ugostiteljski dio ostati će u postojećim gabaritima, a u njemu će se i nadalje nuditi riblji spacijaliteti, dok će na katu, današnjoj terasi, biti izgrađen stakleni paviljon. Ideja je da se na katu otvori neka vrsta bara ili tratorije u kojem bi bilo omogućeno i druženje članova jedriličarskog kluba, otkrila je Verica Stanić, vlasnica restorana Yacht Club i investitorica u ovaj projekt koji će zasigurno udahnuti svježinu u opatijsku luku koja neminovno cijela vapi za ulaganjima, ali i proširenjem.

Mario Šikić i Verica Stanić
Više sa portala poduckun.net ...