Stolnotenisači iz osam zemalja stižu u Opatiju

Autor: Nikola Cvjetović 04.05.2023

U opatijskoj dvorani „Marino Cvetković“ započeo sedmodnevni međunarodni stolnoteniski kamp u sklopu kojega će se ovog vikenda (6. i 7. svibnja) održati turnir, sedmo izdanje Opatija Opena.

Opatija – Najperspektivniji mladi stolnotenisači iz Belgije, Hrvatske i Vojvodine okupili su se na Međunarodnom stolnoteniskom kampu Opatija 2023. što se do narednog ponedjeljka održava u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji. U organizaciji Stolnoteniskog kluba „Opatija 08“ na kamp je stiglo 40-tak igračica i igrača, a među njima je i kadetska prvakinja Europe iz Belgije. U sklopu kampa, u subotu i nedjelju (6. i 7. svibnja) održat će se i stolnoteniski turnir, sedmo izdanje Opatija Opena. Na turniru se očekuje više od 400 stolnotenisača koji će se nadmetati u šest uzrasnih kategorija. Osim belgijskih reprezentativaca, te igrača iz Hrvatske i Vojvodine, koji već treniraju u dvorani, na turnir stižu i igrači iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Italije, Njemačke, a po prvi puta nastupit će i stolnotenisači s Maldiva.

• Ovo je jubilarno, deseto izdanje međunarodnog kampa koji je prije svega prilika mladim stolnotenisačima da treniraju i odmjere snage s konkurencijom iz regije i Europe. Ove su godine naši gosti stolnotenisačice i stolnotenisači iz Belgije i Vojvodine, a njima će se na završnom turniru pridružiti i igračice i igrači iz još šest zemalja. Mečevi će se odigravati u kategoriji najmlađih kadeta, mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. Veseli nas da ponovno imamo veliki odaziv igrača te će ovo biti jedan od naših masovnijih turnira. Zahvalio bi ovom prilikom Gradu Opatiji, Sportskom savezu Grada Opatije, PGŽ-i i Zajednici sportova PGŽ-a, koji su nam pomogli i omogućili ovo veliko sportsko druženje i natjecanje u Opatiji, rekao je Diego Lipovšek iz kluba organizatora kampa i turnira, STK „Opatija 08“.

Više sa portala poduckun.net ...