STRUKON – strukovna konferencija 'Suradnjom do kvalitetnijeg obrazovanja' održava se u Opatiji

Autor: Marina Pauletić 01.10.2023

Foto: arhiva

Cilj konferencije je predložiti poboljšanja postojeće suradnje dionika u strukovnom obrazovanju.

Opatija - Obrtnička komora Primorsko-goranske županije u partnerstvu sa Hrvatskom obrtničkom komorom organizira STRUKON - strukovnu konferenciju „Suradnjom do kvalitetnijeg obrazovanja“ koja će se održati 2. listopada u Opatiji, Centru Gervais.

Hrvatska obrtnička komora ima javnu ovlast u području strukovnog obrazovanja za vezane obrte te u skladu s tim posebnu važnost daje učenju na radnom mjestu kroz redoviti sustav obrazovanja. Suradnja svih dionika u provedbi takvog modela obrazovanja ima veliku i dugoročnu važnost za učenike koji se školuju u tim programima, kao i za tržište rada na koje izlaze spremniji i kvalitetniji radnici - budući majstori.

Cilj konferencije je predložiti poboljšanja postojeće suradnje dionika u strukovnom obrazovanju: prije svega škola, poslodavaca te Hrvatske obrtničke komore i područnih obrtničkih komora koji aktivno sudjeluju u provedbi strukovnog obrazovanja za vezane obrte zanimanja frizer, kozmetičar, pediker. Osim toga, cilj je definirati moguće nove modele suradnje, što će u konačnici izravno unaprijediti kvalitetu izobrazbe učenika.

Predstavit će se i novi alat - e-mapa naukovanja, koju u sklopu projekta Erasmus + Zajedničko mentorstvo: Bolja suradnja za bolje strukovno obrazovanje razvija Hrvatska obrtnička komora s partnerima projekta, a koja bi mogla dati moguća nova rješenja u podizanju kvalitetnije izobrazbe i suradnje dionika.

U sklopu konferencije bit će organizirana i panel rasprava Osnaživanje partnerstva i suradnje u strukovnom obrazovanju na kojoj je predviđeno sudjelovanje predstavnika Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje, te obrtnika. Panel raspravu moderirat će mr.sc. Mirela Lekić, voditeljica Odjela za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore.

Više sa portala poduckun.net ...