Sutra počinje Sajam karijera u turizmu vol. 2

Autor: Nikola Cvjetović 28.02.2023

Bitna značajka sajma je kroz izložbene štandove poslodavaca u turizmu učenicima predočiti početne uvjete o zaposlenjima i mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja. Osim programa za učenike, održat će se radionice za mentore: Pedagoško-didaktičko usavršavanje mentora.

Rijeka - U prostorima Primorsko-goranske županije održana je konferencija za medije na temu projekta 'RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu' s najavom događanja 'Sajam karijera u turizmu vol. 2' koji započinje 1. ožujka u Opatiji.

Sajam započinje 1. ožujka 2023. godine i održava se u Grand hotelu Adriatic u Opatiji. Trodnevni sajam ima 13 izlagača i očekuje se posjet od preko 150 učenika, a cilj sajma je povezivanje učenika i gospodarstvenika, odnosno povezivanje učenika Ugostiteljske škole Opatija i učenika ostalih regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva s tržištem rada, najavila je ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija, Sibila Roth.

Dionike sajma očekuju vrlo zanimljive i edukativne radionice: Moderni trendovi u gastronomiji – Robert Benzia, Food Waste - Mario Mandarić, Nove vještine kroz video igre - Aleksandra Gavrilović, Ulazak u svijet vina - Josip Orišković, Sake - Ivan Jug, Dizajniranje francuskih slastica - Melita Kukuljan, Budućnost mladih u struci - Miljenko Kosanović, Uvod u miksologiju - Emil Luštica te Moja karijera u ugostiteljstvu - Stevo Karapandža.

Župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina istaknuo je glavne elemente i ciljeve Projekta: razvoj modernih programa obrazovanja, populariziranje strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, razvoj i suradnja škola i gospodarskog sektora što učenicima osigurava buduće zaposlenje, kao i stjecanje potrebnih praktičnih vještina te edukacija nastavnika sukladno najnovijim turističko-ugostiteljskim trendovima. Nositelj projekta je Ugostiteljska škola Opatija, a projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.788.588,48 € iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 1. travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.

Detaljan program Sajma možete pogledati na web stranici projekta: https://rck-recept.hr/

Više sa portala poduckun.net ...