Svečano otvorenje programa cjeloživotnog obrazovanja – MENADŽMENT KAMPING RESORTA na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

Autor: Sanja Monar 27.02.2023

Foto: Arhiva

Polaznici također imaju mogućnost osvojiti i vrijednu nagradu: Kamping udruženje Hrvatske nagrađuje najboljeg polaznika (polaznika s najboljim rezultatom na ispitu): Vikendom u mobilnoj kućici! Pored navedenog, svi koji uspješno završe program i polože završni ispit stječu i 10 ECTS bodova!

Ika - Danas u 9 sati, svečanim otvaranjem započeo je sedmi po redu program cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta“ na koji je prijavljen 41 polaznik. Nastava koja se odvija kroz tri tjedna uključuje 60 sati online nastave te terensku nastavu koja se održava u Premium kamping resortu Krk gdje će se polaznici, osim smještaja u mobilnim kućicama i međusobnog upoznavanja i transfera znanja, praktično upoznati s operacijama u kampovima te će imati priliku razgledati kamper renomirane tvrtke Bauer caravan centar Zagreb, ali i razgledati još dva kampa - 4* i 5*.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu već se 10 godina predaje kamping menadžment a 6 godina uspješno traje program cjeloživotnog obrazovanja „Menadžment kamping resorta“. Fakultet je prepoznao značaj kampinga za hrvatski turizam i njegovu ključnu ulogu za održivi razvoj turizma destinacije. Naime, u okviru Europskog zelenog plana, kampovi postaju jedan od najkonkurentnijih oblika smještaja, a COVID pandemija učinila ih je apsolutnim pobjednikom – u Republici Hrvatskoj kampovi su u 2022. godini ostvarili 3,3 milijuna dolazaka i 21,2 milijuna turističkih noćenja, tj. 27% više dolazaka i 22% više noćenja u odnosu na 2021. godinu. Ukupno je ostvareno 11% više dolazaka i 11% više noćenja iz 2019. godine. Hrvatska je u europskom vrhu kad je kvaliteta kampova u pitanju a to može zasigurno zahvaliti i obrazovanju.

Program obrazovanja MKR koncipiran je na zanimljivu, interaktivnu, modernu te praksi orijentiranu nastavu za koju će se ove godine pobrinuti čak 34 predavača! Osim eminentnih profesora s Opatijskog Fakulteta, predavanja će održati i vrhunski stručnjaci iz prakse, partneri najuspješnijih poduzeća, a ove godine po prvi put na programu sudjeluje i pet vrhunskih gostiju predavača iz inozemstva: Uwe Frers, direktor ADAC Pincamp – najvećeg automobilskog kluba na svijetu, Cristiano Bozzetti, direktor marketinga tvrtke CRIPPA – jednog od vodećih proizvođača mobilnih kućica, Klemen Hren – voditelj najvećeg slovenskog portala za kamping, Ward Wijngaert – Business Developer najpoznatije kamping grupe Yelloh! Village iz Francuske te Simone Pokrand – Direktor prestižnog udruženja Leading campings Europe!

Polaznici također imaju mogućnost osvojiti i vrijednu nagradu: Kamping udruženje Hrvatske nagrađuje najboljeg polaznika (polaznika s najboljim rezultatom na ispitu): Vikendom u mobilnoj kućici! Pored navedenog, svi koji uspješno završe program i polože završni ispit stječu i 10 ECTS bodova!

„Cjeloživotno obrazovanje danas je nužnost i garancija kvalitete usluge. Ovaj jedinstveni program cjeloživotnog obrazovanja - Menadžmenta kamping resorta pohađaju zaposlenici i menadžment kampova, ali svake godine imamo i sve više privatnih polaznika koji žele postati kamping poduzetnici ili se dodatno educirati. Fakultet prepoznaje važnost i mogućnost razvoja ove vrste smještaja posebno u okviru Europskog zelenog plana, ali i postpandemijskog turizma te ponosno najavljujemo da na jesen 2023. otvaramo prvi združeni Europski master studija iz Održivog menadžmenta outdoor ugostiteljstva.“ rekla je ovim povodom dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljtvu Dr. Sandra Janković
Voditeljica i idejni kreator programa, doc. dr. sc. Josipa Cvelić Bonifačić koja je prošle godine za svoj dugogodišnji rad na razvoju kampova nagrađena ulaskom u ADAC Hall of Fame, rekla nam je: „Obrazovanje iz menadžmenta kamping resorta s praktičnim znanjima i iskustvima najboljih iz branše, put je ka razvoju kvalitete, održivosti i uspješnosti kampova. Buduće menadžere i poduzetnike u kampingu učimo kako razvijati kampove koji će biti, ne samo gospodarski uspješni, već i višestruka dobrobit destinacije i njenog stanovništva. Podupirući menadžment održivog razvoja kampova kroz obrazovanje doprinosimo održivom razvoju destinacija.“

Više sa portala poduckun.net ...