Talijani podržali Valtera Flega za izbore za Europski parlament

Autor: Nikola Cvjetović 17.05.2024

Corva je naglasio da im je „jako važno da Talijanska unija bude predstavljena na EU razini, a ponovnim izborom Valtera to će se i nastaviti, i zato ima punu podršku Talijana u Istarskoj županiji“.

Pula – „Valter Flego jedini EU zastupnik koji štiti vrijednosti autohtona nacionalna zajednica u Istri, kao i svih ostalih nacionalnih manjina. Zato ima podršku apsolutno svih manjina u Istarskoj županiji i šire, da nas uspješno kao i do sad predstavlja u Europi“, istaknuli su predstavnici Talijanske nacionalne autohtone zajednice, koji su se danas u Puli sastali s Flegom.
Prisutni su bili Marin Corva, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije, Jessica Acquavita, zamjenica župana Istarske županije izabrana od strane Talijanske nacionalne zajednice, Paolo Demarin, predsjednik Skupštine Talijanske unije, Enio Forlani, predsjednik Vijeća Talijanske nacionalne autohtone manjine Istarske županije te Tea Batel, potpredsjednica Kluba žena IDS-a.

Nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego je prilikom izjavio:
- Talijani su naša autohtona nacionalna zajednica, surađujemo dugi niz godina i jako mi je drago što danas dogovorili nastavak suradnje. Razgovarali smo o konkretnim projektima, o problemu nostrifikacije diploma, koji iako nije u nadležnosti EU-a već država članica, preuzeo sam na sebe obavezu da apeliram prema Komisiji da pomognem riješiti taj problem. Izgradnja željeznice od Pule do Trsta je također bila tema današnjeg razgovora, na čemu ću nastaviti raditi i u drugom mandatu i tražiti još novaca za naše prometne projekte u novom EU proračunu. Drago mi je što su Talijani prepoznali moj rad u Europi i od srca im hvala na ovoj podršci!
Corva je naglasio da im je „jako važno da Talijanska unija bude predstavljena na EU razini, a ponovnim izborom Valtera to će se i nastaviti, i zato ima punu podršku Talijana u Istarskoj županiji“.
Demarin je izjavio da je „Talijanska unija snažno iza Valtera“ te istaknuo da je „Valter jedini europarlamentarac koji je pozvao predstavnike Talijana da čuje njihove probleme i ono što im je važno da se zastupa u Europi“.

Acquavita je istaknula da „podržava Valtera, jer otkad je on zastupnik u Europskom parlamentu, glas naše Istre se zaista čuje u Europi, a Valter iza sebe i velike rezultate na području prometne infrastrukture i povezivanja naših krajeva s ostatkom Europe“.
Forlani je pohvalio rad zastupnika Flega u njegovom prvom mandatu istaknuvši da je „imao poseban senzibilitet prema manjinama“ te ističe „svoju apsolutnu podršku Valteru na predstojećim europskim izborima“.

Batel je na kraju dodala da „Istra ne bi danas bila toliko uspješna i multikulturalna regija bez Talijanske zajednice, koja je neizostavan dio naše regije. Talijani svojim primjerom zajedništva doprinose i stvaranju Europske unije kao zajednice zemalja koja spaja različite narode i kulture“, zaključila je Batel.

Više sa portala poduckun.net ...