Teške prometne nesreće u Matuljima i u Kastvu: Sedmero ozlijeđenih

Autor: Portal Poduckun 16.12.2023

Foto: arhiva

Zbog zadobivenih ozljeda pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške tjelesne ozljede.

Matulji/Kastav - Jučer oko 11 sati na području Matulja dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 83-godišnja pješakinja.

Do prometne nesreće je došlo na način da je 68-godišnji vozač upravljao teretnim vozilom riječkih registracijskih oznaka krećući se vožnjom unatrag kolnikom pješačke zone (zona dopuštena za prometovanje vozilima sa posebnom dozvolom) ispred obrazovne ustanove u Matuljima te zadnjim djelom vozila u kretanju udario i oborio pješakinju koja se kretala kolnikom pješačke zone i stupila na pješački nogostup.

Zbog zadobivenih ozljeda pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške tjelesne ozljede.

Istoga dana oko 17 sati dogodila se prometna nesreća na području Kastva u kojoj je ozlijeđeno nekoliko osoba.

Naime, 43-godišnji slovenski državljanin je upravljajući osobnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg nije prilagodio brzinu kretanja vozila uvjetima i stanju ceste te je udario u 55-godišnjeg pješaka koji se kretao uz rub kolnika oborivši ga na kolnik.

Nadalje, vozilo je u nekontroliranom kretanju udarilo u osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji vozač koji se prethodno kretao iz suprotnog smjera te je od siline udara vozilo odbačeno udarivši u zid i metalnu ogradu.

U daljnjem nekontroliranom kretanju vozilo slovenskih nacionalnih oznaka je također udarilo u betonski zid i metalnu ogradu.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobili su pješak, 43-godišnjak i suvozačica, a lake ozljede troje putnika iz navedenog vozila.

Više sa portala poduckun.net ...