Tribina „Rano otkrivanje raka debelog crijeva 2023.“ u Kulturnom domu „Zora“

Autor: Marina Pauletić 14.06.2023

Za svakog sudionika ILCO Rijeka priredio je i prigodni poklon iznenađenja.

Opatija - Invalidsko društvo ILCO Rijeka, Podružnica Opatija i Gradsko društvo Crvenog križa Opatija organiziraju tribinu „Rano otkrivanje raka debelog crijeva 2023.“ s ciljem podrške promotivnim aktivnostima za prevenciju malignoma, budući da je poznato da redovita kontrola zdravlja i pravodobno otkrivanje bolesti značajno pospješuje uspjeh liječenja, odnosno ishod kod oboljelih s jedne strane. Samo malo vremena koje bi svaki pojedinac morao odvojiti za besplatne preventivne preglede značajno doprinosi očuvanju zdravlja.

Tribina će se održati u Kulturnom domu „Zora“ u Opatiji u četvrtak, 15. lipnja s početkom u 18 sati.

Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva predstavit će Vlasta Lončar, mag. sestrinstva i županijska koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva NZJZ PGŽ. Predavanje „Život nakon bolesti“ održat će prim. dr. sc. Ira Pavlović Ružič dr. med. iz Lige protiv raka PGŽ. Neda Čubela, mag. nutr. clin. iz Thalassotherapije predstavit će „Nutritivnu terapiju onkološkog bolesnika“, dok će Ognjen Peleš iz ILCO Rijeka prenijeti „Iskustvo oboljelih od raka debelog crijeva s osvrtom na motivaciju odaziva na preventivno testiranje“.

Uz organizatore, u realizaciji sudjeluju i suradnici zdravstvenih insinuacija čiji će predstavnici održati i prigodna predavanja. Pozivaju se građani na tribinu i zajedničko druženje nakon predavanja, a za svakog sudionika ILCO Rijeka priredio je i prigodni poklon iznenađenja.

Više sa portala poduckun.net ...