Turistička zajednica Kvarnera održala online edukaciju za iznajmljivače

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 02.06.2022

wp-content/uploads/2020/06/fakultet-u-menadzmentu-u-turizmu-ika-2020-aneks-zgrada-5.jpg

Cilj edukacija koje Turistička zajednica Kvarnera provodi je stvoriti temelje za rješavanje izazova iznajmljivača obiteljskog smještaja u poslovanju i podići kvalitetu cjelokupne usluge u ponudi obiteljskog smještaja regije.

Opatija - U utorak, 31. svibnja, Turistička zajednica Kvarnera održala je edukaciju za iznajmljivače koja je bila organizirana u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija.

Edukativne radionice za iznajmljivače nastavit će se održavati tijekom cijele godine, a cijeli koncept programa zamišljen je tako da se edukacije održavaju u dva ciklusa - u proljetnom te jesenskom razdoblju. Cilj edukacija koje Turistička zajednica Kvarnera provodi je stvoriti temelje za rješavanje izazova iznajmljivača obiteljskog smještaja u poslovanju i podići kvalitetu cjelokupne usluge u ponudi obiteljskog smještaja regije.

Teme i predavači u sklopu prve online radionice bili su:
Oporezivanje djelatnosti iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima - Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
(Re)kategorizacija u domaćinstvu - Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije
Obveze iznajmljivača sukladno nadležnosti Državnog inspektorata - Državni inspektorat Republike Hrvatske
Novi propisi iz smještaja u domaćinstvu - Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske

„Stalna edukacija i komunikacija s našim iznajmljivačima jedna je od glavnih ideja projekta Kvarner Family, kroz kojeg naše iznajmljivače potičemo i educiramo da neprestano rade i prate što moderni gost traži i treba. Zahvaljujem svim našim predavačima iz Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Primorsko-goranske županije, Državnog inspektorata i Ministarstva turizma i sporta što su se odazvali našem pozivu i sudjelovali u edukaciji. Važno je da našim iznajmljivačima približimo važeće pravne regulativne, da znaju koje obaveze i rokove imaju, ali i da znaju kojoj od institucija se mogu obratiti vezano uz svoje poslovanje“, izjavila je dr.sc Peršić Živadinov, direktorica županijske turističke zajednice.

Sljedeća online edukacija zakazana je za 9. lipanj, a novi ciklus zatim kreće na jesen.

Više sa portala poduckun.net ...