Turistička zajednica Kvarnera održala virtualnu prezentaciju Kvarnera za agente iz Češke i Slovačke

Autor: Ivana Grabar 16.02.2022

wp-content/uploads/2020/09/plaza-medveja-2020-turisti-2.jpg

Regija Kvarner na češkom i slovačkom tržištu već godinama uživa status jedne od najomiljenijih i najpopularnijih inozemnih turističkih destinacija

Rijeka - Turistička zajednica Kvarnera, HTZ i predstavništvo HTZ-a za Češku i Slovačku danas su održali virtualnu prezentaciju koja je bila namijenjena predstavnicima čeških i slovačkih agencija.

-Ovom virtualnom prezentacijom krenuli smo u novi ciklus održavanja prezentacija, koje će se sudeći po svemu i ove godine nastaviti većinom u virtualnom obliku. Kao i lani, i ove godine sve naše promotivne aktivnosti i kampanje bit će spremne, ali pokretat ćemo ih ovisno o stanju na pojedinom tržištu. Budući da su nam gosti iz Češke i Slovačke u posljednje dvije godine ostali među najvjernijima, prvu našu virtualnu prezentaciju posvetili smo tim tržištima. Prezentaciju tijekom koje je predstavljena turistička ponuda čitave regije, pratilo je oko 30 predstavnika čeških i slovačkih agencija.

prezentacija_Kvarnera_za_Cesku_i_Slovacku_-_Croatian_Virtual_Get2Gether_2022

Kako gosti iz Češke i Slovačke već tradicionalno dobro poznaju našu turističku ponudu i sadržaje, prezentaciju smo iskoristili kao priliku da agente upoznamo i s novitetima u 2022. godini s naglaskom na veliku investiciju češkog kapitala u izgradnji Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa te nastavkom prometovanja ultra popularne željezničke linije češkog prijevoznika RegioJet, zatim s načinom organizacije lokacija za testiranje na COVID-19 ali i činjenicom da se Kvarner prema procijepljenosti nalazi u samom vrhu Hrvatske te smo vrlo blizu europskog prosjeka. Informaciju o visokom stupnju procijepljenosti na razini regije komunicirat ćemo na svakoj našoj prezentaciji, budući se očekuje kako bi za turističku sezonu 2022 ta informacija potencijalno mogla utjecati na odluke gostiju“, govori Peršić Živadinov.


Gosti iz Češke su u 2021. godini ostvarili preko 100.000 dolazaka i gotovo 700.000 noćenja što je na razini rekordne 2019. godine (1% više dolazaka, 1% manje noćenja), dok su gosti iz Slovačke ostvarili preko 60.000 dolazaka i oko 400.000 noćenja što je primjerice dvostruko više nego u 2020. godini te 76% noćenja u odnosu na 2019. godinu. Regija Kvarner na češkom i slovačkom tržištu već godinama uživa status jedne od najomiljenijih i najpopularnijih inozemnih turističkih destinacija - gostima iz Češke Kvarner je na 4. mjestu regija u Hrvatskoj koje najradije posjećuju, a gostima iz Slovačke na 3. mjestu.


-Među gostima iz Češke i Slovačke Hrvatska je u 2021. godini bila prepoznata kao sigurna zemlja, pri čemu je uvelike pridonijela i kampanja Safe stay in Croatia. Mnogim gostima iz Češke Hrvatska je jedina inozemna destinacija koju već godinama posjećuju, a Jadransko more od milja nazivaju i „češkim“ morem. Vrlo je zanimljiva informacija kako su omiljene auto destinacije gostima iz Češke Hrvatska i Slovačka, a gostima iz Slovačke Hrvatska i Češka. To nam puno govori o međusobnoj tradicionalnoj povezanosti naših zemalja. Tu nikako ne smijemo niti zaboraviti na ulogu čeških gostiju u razvoju turizma na Kvarneru - posebice na otoku Krku i Rivijeri Crikvenica koji tu povezanost s Češkom njeguju od početka 20. stoljeća, pa sve do danas“, pojasnila je direktorica Irena Peršić Živadinov.