Turistička zajednica Kvarnera predstavila turističku ponudu županije u Italiji na sajmu TTG Travel Experience

Autor: Marina Pauletić 13.10.2023

Ove godine sajam TTG je kao najvažniji međunarodni poslovni turistički sajam u Italiji obilježio svoje 60. izdanje.

Opatija/Rimini - Turistička zajednica Kvarnera je od 11. do 13. listopada sudjelovala na sajmu TTG Travel Experience u talijanskom Riminiju. Ove godine sajam TTG je kao najvažniji međunarodni poslovni turistički sajam u Italiji obilježio svoje 60. izdanje.

Turistička zajednica Kvarnera je zajedno s Liburnia Hotels & Villas (Liburnia Riviera Hoteli) bila jedan od suizlagača koji su se zajednički predstavili na nacionalnom štandu Hrvatske turističke zajednice. Prema riječima organizatora, ovogodišnji sajam okupio je oko 2.700 izlagača, 1.000 kupaca i to njih 58% iz Europe a 42% iz ostatka svijeta, te predstavnika turističkih destinacija iz 20 talijanskih regija i 60 iz cijeloga svijeta.

„Gosti iz Italije su prema broju ostvarenih noćenja u predsezoni odnosno prvih 6 mjeseci dostigli rekorde iz 2019. godine te za 17% premašili prošlu godinu. To su zaista izvrsne vijesti, koje pokazuju oporavak u broju noćenja s ovog tržišta, a još nam je važnije i to da Kvarner među gostima iz Italije i dalje ostaje prepoznat kao destinacija kako za kraći tako i za duži godišnji odmor. Nastavak tog dobrog trenda očekujemo i u 2024. godini. Posjetitelje našeg štanda pretežno je zanimao zdravstveni turizam, posebice dentalne klinike, zatim nautička ponuda, naši otoci i to prvenstveno upiti vezano uz Lošinj”, izjavila je direktorica Irena Peršić Živadinov.

Program ovogodišnjeg jubilarnog 60. izdanja sajma odvijao se u 26 hala, a u devet njih bilo je organizirano preko 200 zanimljivih događanja na temu aktualnosti u turizmu. Sajam je bio podijeljen na nekoliko glavnih izložbenih područja: sektor „Italia” koji je bio posvećen talijanskoj turističkoj ponudi, zatim „Global Village” gdje su se prezentirali proizvodi i usluge turoperatora i tvrtki, sektor „The World” koji je obuhvatio sve strane destinacije te sektor „BeActive” posvećen aktivnom turizmu.

Kad je riječ o nastupu na sajmu TTG, treba naglasiti kako je taj sajam već tradicionalno mjesto okupljanja reprezentativnih i jakih talijanskih turističkih i trgovačkih udruženja poput Federalberghi, FIAVET, FAITA Federcamping, ASTOI (talijanska inačica udruge touroperatora), FTO. Upravo su talijanski turistički agenti, turoperatori i prijevoznici, koji su posjetili naš štand, pokazali veliko zanimanje za organizaciju grupnih putovanja na Kvarner i Hrvatsku tijekom predstojećeg Adventa i proljeća 2024. godine. Ove godine u sektoru grupnih putovanja, veliki interes vlada i za organizacijom smještaja u hotelima visoke kategorije.

Više sa portala poduckun.net ...