Turistička zajednica Kvarnera u Beču predstavila regiju

Autor: Nikola Cvjetović 18.03.2024

Najtraženiji promotivni materijal s Kvarnera bio je Kvarner Magazin, a posjetitelji su najviše tražili informacije vezano uz ponudu smještaja, zatim biciklističkih staza i zdravstvenog turizma, te događanja i mogućnosti organizacije izleta po Kvarneru.

Rijeka - Turistička zajednica Kvarnera je od 14. do 17. ožujka regiju predstavila na najvećem austrijskom sajmu za odmor, putovanja i slobodno vrijeme - Ferien-Messe u Beču.

Štand Kvarnera nalazio se u sklopu nacionalnog štanda u organizaciji Hrvatske turističke zajednice. Najtraženiji promotivni materijal s Kvarnera bio je Kvarner Magazin, a posjetitelji su najviše tražili informacije vezano uz ponudu smještaja, zatim biciklističkih staza i zdravstvenog turizma, te događanja i mogućnosti organizacije izleta po Kvarneru.

“Naš štand u Beču bio je odlično posjećen te je generiran značajan interes za regijom među austrijskim gostima kojima smo dobro poznati i vrlo lako dostupni. Na Kvarneru 10% svih noćenja ostvaruju upravo gosti iz Austrije, dok je na razini Hrvatske Kvarner druga regija prema broju ostvarenih noćenja austrijskih gostiju! Prema istraživanju Ruefa Reisekompass 2024, broj putovanja kod stanovnika Austrije je u stalnom porastu te čak 89% Austrijanaca u 2024. godini želi putovati. Raste interes za luksuznom ponudom, povećava se budžet i spremnost na veće troškove putovanja. Na našem štandu veliki interes privukla je ponuda aktivnog i zdravstvenog turizma ali i nezaobilazna eno-gastronomska ponuda koja je među gostima iz Austrije dobro poznata i jak motiv dolaska, što potvrđuje veliki potencijal regije i u ovim segmentima na austrijskom tržištu”, izjavila je direktorica Irena Peršić Živadinov.

Na ovogodišnjem sajmu u Beču predstavilo se oko 450 izlagača, a od iduće godine sajam se vraća u siječanjski termin, odnosno termin u kojem se i tradicionalno održavao u godinama prije pandemije.

Više sa portala poduckun.net ...