Turistička zajednica Primorsko-goranske županije educirala iznajmljivače o standardima uređenja i održavanja smještaja

Autor: Marina Pauletić 26.05.2023

Petar Lupić, privatni smještaj Rab

Na treću po redu radionicu u organizaciji županijske turističke zajednice uključilo se gotovo stotinjak iznajmljivača.

Opatija - Turistička zajednica Primorsko-goranske županije jučer je u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije ponovno organizirala online edukaciju za iznajmljivače obiteljskog smještaja. Ovog puta tema je bila uređenje i održavanje objekata, i to prije svega o način uređenja interijera, oblikovanje krajobraza te čišćenje i održavanje smještaja.

Na treću po redu radionicu u organizaciji županijske turističke zajednice uključilo se gotovo stotinjak iznajmljivača, a pet predavača obradilo je vrlo korisne teme:
• Uređenje interijera
• Oblikovanje krajobraza
• Čišćenje i održavanje objekata za smještaj u domaćinstvu
• Primjer dobre prakse: smještajni objekt na otoku
• Primjer dobre prakse: Miomirisni otočki vrt, Mali Lošinj

„Uvijek naglašavamo kako naši gosti upravo očuvanost prirode i autohtoni doživljaj regije prepoznaju kao glavnu kvalitetu turističke ponude županije. To nikako ne smijemo izgubiti. Nove generacije ekološki osviještenih gostiju već su postali trendom, oni danas od smještaja imaju drugačije zahtjeve i prioritete: žele komfor boravka, ali pri tome istovremeno žele znati da su uključeni i da su doprinijeli očuvanju i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. Zato sve više postaje važno kako urediti svoj vrt, unutarnji i vanjski boravišni prostor ili neku drugu površinu – jako se traže i cijene lokalni proizvodi i proizvodnja, autohtona gradnja i interijer, vrt s biljem, bilo začinskim ili povrćem i voćem koje gosti sami mogu ubrati i konzumirati. Na taj način i naši iznajmljivači mogu sudjelovati u stvaranju regije kao održive i eko destinacije“, pojasnila je Irena Peršić Živadinov, direktorica županijske turističke zajednice.

Ovom edukaciju završava se proljetni ciklus programa edukacija, te će na jesen uslijediti nove edukacije i nove teme.

Više sa portala poduckun.net ...