U bakarskom kaštelu otvorena izložba „Oluja '95“

Autor: Marina Pauletić 05.08.2023

Autor izložbe Opatijac je s bakarskom adresom, Damir Batistić.

Bakar – Jučer je u bakarskom kaštelu, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, otvorena izložba „Oluja 95“ čiju stručnu koncepciju potpisuje Bakranin s opatijskom adresom, Damir Batistić. Izložba će biti otvorena svaki dan od 18:00 sati do 21:00 sat do nedjelje, 6. kolovoza.
Pijetet za stradale branitelje i njihove obitelji, dostojanstvo u pobjedi i okončanju rata osjećaji su koji su se prožimali na obilježavanju Oluje u bakarskom kaštelu i otvorenju izložbe „Oluja '95“, autora Damira Batistića, Bakranina s opatijskom adresom, kolekcionara i autora niza uspješnih izložbi na temu Domovinskog rata.

Okupljeni su čuli vrlo emotivno obraćanje gradonačelnika Grada Bakra Klarića, kao i svjedočanstvo iz prve ruke generala Primorca.

-Država koju danas imamo i žrtva koju su mnogi podnijeli, potiče nas da budemo bolji ljudi i damo od sebe najbolje što znamo i možemo, istaknula je Dunja Vladislović, predsjednica Sklada. To je i moto Ženskog zbora Sklad, koji je ovoj proslavi dao dodir umjetničkog izvodeći neke od najljepših zborskih minijatura hrvatskih skladatelja baziranih na tradiciji naših krajeva.

I opet, kako život priča nevjerojatne priče, jedan od eksponata izložbe izradio je upravo otac članice Sklada Dijane Kesser, koji je kao inženjer u Rikardu Benčiću prenamijenio proizvodnju za potrebe rata.

Na izložbi su svojim fotografijama, eksponatima i umjetničkim radovima sudjelovali Hrvatski časnički zbor Liburnije, Damir Batistić, nadnarednik Čestmir Komarek, satnik Neven Materljan, Sandy Uran i Ivan Reljac.

Proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u bakarskome kaštelu organizirala je Kulturno umjetnička udruga Sklad Bakar, u suradnji sa Hrvatskim časničkim zborom Liburnije i Hrvatskim društvom kolekcionara militarije, uz potporu Turističke zajednice Grada Bakra i Grada Bakra.

Više sa portala poduckun.net ...