[FOTO] U Karlovcu održan 22. Međunarodni susret starodobnih vojnih vozila i obilazak crte bojišnice

Autor: Portal Poduckun 29.05.2024

Susret je započeo izložbom eksponata iz Domovinskog rata kolekcionara Damira Batistića iz Opatije.

Rijeka - U Karlovcu je proteklog vikenda održan 22. Međunarodni susret starodobnih vojnih vozila i obilazak crte bojišnice, u organizaciju Povijesne Postrojbe „KPV ZNG-91“ i PU Karlovačke. Na susretu je sudjelovalo 35 vozila, 14 motocikala i 21 terenac, te pripadnici Povijesne Postrojbe „KPV ZNG-91“, od kojih je određeni broj s područja Primorsko-goranske županije, među ostalima i s opatijskog područja.

Sadržajno bogat, susret je započeo izložbom eksponata iz Domovinskog rata kolekcionara Damira Batistića iz Opatije i predstavljanjem opreme i airsoft naoružanja AU „Risovi“ iz Skrada. Nakon okupljana gostiju i sudionika uz hotel „Lana Korana“, uz registraciju pristiglih vozača, usljedilo je svečano otvorenje susreta te svečano postrojavanje nazočnih sudionika i predaja prijavka predsjedniku organizacijskog odbora Darku Bratiću, zamjeniku načelnika PU Karlovačke.

Kolone vozila i sudionika prošle su kroz sljedeća mjesta: Rakovac, Mostanje, Logorište, Belajske Police, Belaj, Budačka Rijeka, gdje su sudionici susreta upoznati sa stradanjem i pogibljom Policijskih službenika 1991. godine. Nakon postavljanja lampiona, sudionici su upoznali i degustirali proizvode lokalnih OPG-ova „Novković“ i „The M. Brothers“. Također su se upoznali s povijesnim specifičnostima i lokalitetima na crti bojišnice iz Domovinskog rata.

U mjestu Generalski Stol, sudionike susreta dočekao je Juraj Škrtić, predsjednik HVIDR-e, Generalski Stol, gdje su domaćini pripremili vojnički objed i okrijepu za sudionike susreta. Voditelj 22 susreta brig./mir. Dubravko Halovanić, iskoristio je priliku te je predao zahvalnice, priznanja i nagrade za zaslužne te za sudionike susreta. Nakon vojničkog objeda i okrijepe, kolona vozila nastavila je smjerom: Zvečaj, Belavići-„Vesela livada“, rijeka Mrežnica, uz „Predsjednikovu kavu“, predstavljen je bio OPG „Polović“, zatim je vožnja nastavljena u smjeru Duge Rese, a povratak je bio na početnoj točki „Lana Korana“.

Napisao i snimio: Damir Batistić

U Karlovcu održan 22. Međunarodni susret starodobnih vojnih vozila i obilazak crte bojišnice

Više sa portala poduckun.net ...