U Kastvu položeni vijenci povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Autor: Marina Pauletić 05.08.2023

Uoči polaganja vijenaca, u organizaciji UHBDR-a održan je mimohod branitelja do crkve.

Kastav - Delegacije Grada Kastva i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata položile su vijence na centralnom Gradskom groblju Kastav i na grobovima poginulih kastavskih branitelja, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Polaganju vijenaca prisustvovali su zamjenik Dean Jurčić, gradski vijećnici, članovi UHBDR-a, političkih stranaka, umirovljenika i kastavski župnik vlč. Nikola Gajić.

Zamjenik gradonačelnika Dean Jurčić istaknuo je da se dana pobjede prisjećamo s ponosom i zahvalnošću svim braniteljima, a pogotovo onima koji su dali svoje živote, kao Kastavci Emil Miftarević i Bruno Prpić.

Uoči polaganja vijenaca, u organizaciji UHBDR-a održan je mimohod branitelja do crkve gdje je služena misa te potom položen vijenac na spomen križu. Pod Gradskom ložom upriličeno je tradicionalno druženje branitelja s građanima.

Hrvatska danas ne slavi rat i patnju. Hrvatska danas slavi slobodu i mir, čista srca slavi pobjedu, prekretnicu kojom je završio podao i nametnut rat. Pravedna, demokratska i slobodna Hrvatska najljepši je spomenik poginulim braniteljima i tim hrabrim ljudima!, istaknuo je u čestitki kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

Više sa portala poduckun.net ...