[U OKU KAMERE] Ispred opatijske osnovne škole održana akcija sadnje stabala

Autor: Kristina Tubić 23.09.2022

sadnja_stabla_opatija_osnovna_skola__1_

Udruga "Žmergo" pobrinula se za rukavice, "Parkovi" su nabavili kantice, a škola je nabavila lopatice za male sudionike akcije....

Opatija - Okoliš Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija od danas je bogatiji za 13 stabala. U akciji sadnje sudjelovali su učenici opatijske i vološćanske škole, nastavnici, djelatnici Parkova te članice Vrtlarske sekcije Kluba 60+ GDCK Opatija. Zajedničkim snagama posadili su stabla koja će biti interesantna djeci zbog zanimljivih listova, debla ili plodova, a među kojima su himalajska breza bijele kore, metasekvoja čiji primjerci spadaju u najviša stabla na svijetu, likvidambar, tulipanovci, borovi… U planu je i uređenje maslinika, kao i mediteranskog vrta.

Nakon uređenja školskog igrališta sada je oplemenjen i ozelenjen i okoliš škole. Udruga "Žmergo" pobrinula se za rukavice, "Parkovi" su nabavili kantice, a škola je nabavila lopatice za male sudionike akcije, koji su na kamenčiće napisali i imena stabala.Na mrežnim stranicama škole učenici će moći sudjelovati u kvizu vezanom uz posađena stabla.

sadnja_stabla_opatija_osnovna_skola__2_